Chcete si kúpiť Xiaomi Smart Band 8? Poriadne si skontrolujte jeho názov.

Xiaomi od 26. septembra 2023 predáva na Slovensku najnovšiu generáciu svojho obľúbeného fitnes náramku Xiaomi Smart Band 8. Ten stojí 45,90 eura a prináša viacero zlepšení, ako je zdokonalený dizajn, nový spôsob prichytenia remienka či jasnejší AMOLED displej.

Okrem základného modelu sa do predaja dostala aj jeho odľahčená verzia s názvom Xiaomi Smart Band 8 Active. Tento náramok sa predáva za 25,90 eura, čo je o 20 eur menej v porovnaní so Smart Band 8, a prináša viacero kompromisov.

Najvýraznejším rozdielom je formát a typ displeja. Smart Band 8 Active ponúka 1,47-palcový TFT displej s rozlíšením 172 × 320 pixelov a jasom do 500 nitov. Spracovaním pripomína náramok Redmi Smart Band 2. Pre porovnanie, základný Smart Band 8 má 1,62-palcový AMOLED displej s rozlíšením 192 × 490 pixelov, ktorý je užší a vyšší. AMOLED displej je farebnejší, na pohľad krajší a ponúka aj lepšiu čitateľnosť vonku, keďže dosahuje vyšší maximálny jas (600 nitov).

Xiaomi Smart Band 8 ActiveZdroj: Xiaomi
Xiaomi Smart Band 8 Active

Plastové telo s tradičným dizajnom

Xiaomi Smart Band 8 Active má plastové telo a využíva tradičný dizajn remienka, do ktorého sa vkladá samotné zariadenie. K základnému Smart Band 8 sa prichytáva remienok rovnakým spôsobom ako k hodinkám a Xiaomi ponúka viacero rôznych remienkov, takže viete fitnes náramok premeniť na štýlový doplnok na vašej ruke – alebo aj na krku.

Zdravotné funkcie sú papierovo totožné – celodenné monitorovanie tepu, stresu, okysličenia krvi a analýza spánku a k dispozícii je vyše 50 športových režimov. Základný Smart Band 8 ich ponúka viac ako 150.

Smart Band 8 Active má odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM a výdrž dosahuje až 14 dní (v prípade základného modelu je to až 16 dní). GPS vo výbave nie je, avšak tento komponent neponúka ani Smart Band 8.

Xiaomi Smart Band 8 ActiveZdroj: Xiaomi
Xiaomi Smart Band 8 Active

Vhodnejší názov by bol Redmi Smart Band 3

Aby som to zosumarizoval, tým hlavným rozdielom pre väčšinu ľudí bude odlišný dizajn, formát a typ displeja. Smart Band 8 má jasné prednosti – AMOLED displej je na prvý pohľad krajší a výhodou sú nové možnosti nosenia a štýlové remienky, ktoré sú preň dostupné. Na druhej strane, Xiaomi Smart Band 8 Active je tradičný fitnes náramok pre používateľov, ktorí si až tak nepotrpia na najlepší displej, resp. nemajú ambíciu meniť čierny náramok na ruke na štýlový doplnok.

Oba fitnes náramky si určite nájdu svojich používateľov. Dôležité je skontrolovať, či sa v názve nachádza slovíčko Active alebo nie, aby ste si omylom nekúpili zlú verziu. Nakoľko má Xiaomi Smart Band 8 Active viacero spoločných prvkov s náramkom Redmi Smart Band 2, názov Redmi Smart Band 3 by bol za mňa vhodnejší, ale tak, toto je už rozhodnutie výrobcu.

Zdroj: Xiaomi, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit