Detaily prezradil poľský obchod x-kom, v predaji ho má aj maldo.sk.

Doplnené: Recenziu na Xiaomi Smart Band 8 si môžete prečítať TU.

Najnovšia generácia fitnes náramku Xiaomi Smart Band 8 bola predstavená v apríli 2023. Na jej globálnu verziu, ktorá by sa oficiálne dostala do predaja aj na Slovensku, stále čakáme. Podľa poľského obchodu x-kom sa tak stane 4. októbra 2023. Na správu už dávnejšie upozornil portál gizmochina.

Blížiace sa globálne uvedenie náramku nepriamo potvrdzujú aj ďalšie obchody. Slovenský obchod maldo.sk zaradil do ponuky globálnu verziu náramku pod názvom Xiaomi Smart Band 8 Global s cenou 49,90 eura, pričom oficiálna cena by mala byť 54,90 eura. A globálnu verziu náramku nájdete už aj na platforme gshopper.com.

Dá sa predpokladať, že Xiaomi by mohlo oznámiť globálnu verziu náramku Smart Band 8 už 26. septembra spoločne so smartfónmi Xiaomi 13T a Xiaomi 13T Pro. Na tlačovej konferencii v Berlíne by mal čínsky predajca predstaviť aj nové smart hodinky so systémom Wear OS, Xiaomi Watch 2 Pro, takže dáva zmysel, že oznámi aj globálnu verziu svojho fitnes náramku.

Xiaomi Smart Band 8Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Smart Band 8

Hlavným zlepšením je dizajn a jasnejší displej

Xiaomi Smart Band 8 má 1,62-palcový AMOLED displej s rozlíšením 192 × 490 pixelov. Ide o totožné parametre ako v prípade siedmej generácie. Novinkou je jasnejší displej, ktorý dosahuje až 600 nitov (zlepšenie z 500 nitov) a má frekvenciu 60 Hz.

Náramok má vo výbave tradičné funkcie – monitoruje celodňový tep, stres, okysličenie krvi a analyzuje spánok. K dispozícii je viac ako 150 športových režimov. Novinkou je veľký dôraz na všemožné remienky a ďalšie príslušenstvo s cieľom povýšiť fitness náramok na elegantný doplnok. Uvidíme, aká bude dostupnosť tohto príslušenstva pre globálnu verziu.

Xiaomi Smart Band 8 ponúka výdrž až 16 dní na jedno nabitie a má odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM.

Xiaomi Smart Band 8 v ponuke poľského obchodu x-komZdroj: gizmochina
Xiaomi Smart Band 8 v ponuke poľského obchodu x-kom

Zdroj: x-kom, kacskrz, gizmochina

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit