Xiaomi predstavilo svoje najnovšie smart hodinky.

Xiaomi Watch S3 sú najnovšie hodinky tohto čínskeho výrobcu. Na prvý pohľad sa neodlišujú od predchádzajúcich generácií radu Watch S, avšak v skutočnosti prinášajú dizajnovú novinku a umožňujú meniť lunetu okolo displeja. Tá sa magneticky prichytí k puzdru hodiniek, vďaka čomu by mala byť jej výmena rýchla a pohodlná.

Watch S3 sú dostupné iba v jednej veľkosti s 1,43-palcovým AMOLED displejom s rozlíšením 466 × 466 pixelov. Maximálny jas dosahuje 600 nitov. Hodinky majú hliníkové puzdro a oceľovú lunetu a dostupné sú s remienkom z fluoroelastoméru alebo z kože. Odolnosť voči vode je na úrovni 5 ATM.

Xiaomi Watch S3Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Watch S3

So systémom HyperOS

Hodinky využívajú operačný systém HyperOS. Ide o upravenú verziu systému, ktorý bol základom hodiniek Xiaomi Watch S1 (Pro) a Watch S2. Znamená to, že ponúkajú dlhú výdrž batérie, základné inteligentné a pokročilé zdravotné a športové funkcie.

Znamená to, že Xiaomi Watch S3 majú celodňové meranie tepu, stresu a okysličenia krvi. Samozrejmosťou je analýza spánku, ktorá využíva nový zlepšený algoritmus. K dispozícii je tiež viac ako 150 športových režimov, dvojpásmové GPS a nový režim s pokročilým vyhodnocovaním štatistík počas lyžovania. Xiaomi sa chváli aj zlepšeným senzorom tepu, ktorý by mal podľa jeho slov poskytovať presnosť na úrovni takmer 98 %.

Xiaomi Watch S3Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Watch S3

Výdrž až 15 dní

Watch S3 zaujmú aj podporou pre eSIM. Využívanie tejto funkcie ovplyvňuje výdrž batérie. Tá dosahuje až 15 dní, avšak v eSIM režime sa zníži na 7 dní.

Xiaomi Watch S3 sú aktuálne dostupné iba v Číne. Zatiaľ nie je známe, kedy a či sa dostanú aj na globálny trh. Najnovším modelom radu Wach S, ktorý je dostupný na Slovensku, sú hodinky Xiaomi Watch S1 Pro. V predaji sú však už aj hodinky Xiaomi Watch 2 Pro. Tie nevyužívajú systém od Xiaomi, majú platformu Wear OS.

Xiaomi Watch S3Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Watch S3

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit