Debutovať budú spoločne so smartfónmi série Xiaomi 14.

Xiaomi spravilo v posledných dňoch veľký prievan v technologickom svete. Oznámilo nový operačný systém HyperOS, ktorý nahradí nadstavbu MIUI v jeho smartfónoch a zároveň sa bude využívať aj v ďalších zariadeniach vrátane smart hodiniek.

Nie je preto prekvapením, že prvé hodinky so systémom HyperOS spoznáme už o pár dní. Nazývať sa budú Xiaomi Watch S3 a výrobca ich 26. októbra 2023 oficiálne predstaví spoločne so smartfónmi série Xiaomi 14.

Xiaomi to prezradilo na sociálnej sieti weibo, na ktorej sa objavili aj prvé fotografie pripravovaných hodiniek. V porovnaní s modelom Xiaomi Watch S2 sa mierne zmenil dizajn a najmä sa zväčšila luneta okolo displeja. Hodinky vďaka tomu pôsobia odolnejšie a niekomu sa takýto dizajn môže zdať aj elegantnejší.

AMOLED displej s jasom 600 nitov a systém HyperOS

Dá sa predpokladať, že hodinky budú dostupné v dvoch veľkostiach, pričom Xiaomi potvrdilo, že väčšia verzia dostane do výbavy 1,43-palcový AMOLED displej s frekvenciou 60 Hz a maximálnym jasom 600 nitov. Rovnaké parametre majú aj nedávno predstavené Xiaomi Watch 2 Pro a konkurenčné Huawei Watch GT 4.

Operačný systém je HyperOS, avšak zatiaľ nie je známe, či pôjde o upravenú verziu systému, ktorý využívajú ostatné hodinky rodiny Xiaomi Watch S. Predpokladám, že áno. Tieto hodinky síce nemajú taký výkon a funkcie ako Wear OS hodinky, avšak ich výhodou je dlhá výdrž na jedno nabitie, na úrovni viac ako 10 dní.

Alternatívou je, že by hodinky dostali do výbavy operačný systém Wear OS s nadstavbou HyperOS. To sa mi zdá nepravdepodobné, nakoľko Xiaomi doteraz odlišovalo použitý systém priamo v názve hodiniek. Modely Xiaomi Watch S majú jeho vlastný systém a Xiaomi Watch (bez S) majú Wear OS.

Hodinky Xiaomi Watch S3 budú 26. októbra predstavené pre čínsky trh. Či a kedy sa dostanú do Európy je otázne. Aktuálne najnovšie hodinky radu Watch S, ktoré sú v predaji na Slovensku, sú Watch S1 Pro. Hodiniek Watch S2 sme sa v Európe zatiaľ nedočkali, namiesto nich prišli Watch 2 Pro s Wear OS.

Zdroj: weibo

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit