Polar predstavil novú generáciu hodiniek Vantage M.

Polar Vantage M3 sú najnovšie športové hodinky značky Polar. Ide o mierne odľahčenú verziu vlajkovej lode Polar Vantage V3, ktorá bola predstavená pred rokom. Nový model prináša totožné senzory v kompaktnejšom tele a za nižšiu cenu.

Polar Vantage M3 sa predávajú za 399 eur, čo je o 160 eur menej v porovnaní s modelom V3. Hodinky majú vo výbave 1,28-palcový AMOLED displej s maximálnym jasom 1500 nitov (V3 má 1,39-palcový displej s nižším jasom 1050 nitov) a plastové telo s oceľovou lunetou a ochranným sklom Gorilla Glass. Hmotnosť hodiniek je 35 gramov bez remienka, resp. 53 gramov s ním. Rozmery sú 44,7 × 44,7 × 12,2 mm a odolnosť voči vode je na úrovni 5 ATM.

Vantage M3 využívajú totožný senzor tepu ako model V3. Ide o optický senzor tepu 4. generácie, ktorý ponúka monitorovanie tepu, okysličenia krvi, teploty pokožky a ponúka funkciu EKG. K dispozícii je tiež dvojpásmový multi-GNSS čip a offline mapy s navigačnými funkciami. Začiatkom roka 2025 pribudnú do máp aj tzv. POI body (body záujmu), ktoré výrazne zvýšia využiteľnosť offline máp.

Polar Vantage M3Zdroj: Polar
Polar Vantage M3

Výdrž až 7 dní

Polar vybavil svoje hodinky aj barometrickým výškomerom a viacerými tréningovými funkciami, ako je vyhodnocovanie regenerácie, meranie variability srdcového tepu a viaceré tréningové odporúčania v rámci funkcie Smart Coaching. Začiatkom roka 2025 pribudne integrácia so službou TrainingPeaks.

Hodinky majú výdrž batérie až 7 dní v režime bežného nosenia a až 30 hodín kontinuálneho záznamu GPS. Úložisko v hodinkách má veľkosť 32 GB. Bezkontaktné platby nie sú dostupné, avšak Polar predáva platobný NFC remienok, ktorý môžete využiť v kombinácii aj s inými smart hodinkami a platiť pomocou neho.

Pokiaľ sa rozhodujete, či si kúpiť hodinky Polar Vantage M3, Polar Vantage V3 alebo Polar Grit X2 Pro, užitočná informácia je, že všetky hodinky ponúkajú totožné softvérové funkcie a začiatkom roka 2025 dostanú totožné nové funkcie. Hlavný rozdiel tak spočíva vo veľkosti hodiniek, prípadne v ich dizajne.

Polar Vantage M3Zdroj: Polar
Polar Vantage M3

Zdroj: Polar, dcrainmaker

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit