Sú dva hlavné dôvody, prečo takáto situácia môže nastať.

Služba Strava je obľúbená medzi rekreačnými aj profesionálnymi športovcami, ktorí takýmto spôsobom zdieľajú svoje údaje o tréningoch s priateľmi alebo s celým svetom. Zdieľanie cez Stravu uľahčuje aj fakt, že väčšina inteligentných hodiniek a fitness náramkov ponúka priame prepojenie s touto službou – dáta z nositeľného zariadenia sa automaticky odošlú do Stravy.

Pokiaľ so Stravou začínate, môžete natrafiť na problém, kedy sa vám v detailoch o cvičení (na Strave) nezobrazujú informácie o vašom tepe počas cvičenia. Dôvody, prečo je tomu tak, môžu byť dva:

  • nemáte povolený prístup k dátam o tepe
  • zdrojový súbor o vašom cvičení neobsahuje dáta o tepe

Ako prvé preto odporúčam, aby ste si skontrolovali nastavenie prístupu k dátam o tepe. Stačí ťuknúť na webovú stránku strava.com/settings/consent a skontrolovať vaše nastavenie. Ak chcete, aby mohla Strava pristupovať k dátam o tepe, a aby sa ten zobrazoval v detailoch vašich cvičení, je potrebné mať povolený prístup (viď. priložený screenshot na konci článku).

Pokiaľ ste si toto nastavenie skontrolovali a Strava nezobrazuje údaje o vašom tepe aj napriek tomu, že má prístup k týmto dátam, problém môže byť priamo v zdrojových súboroch o cvičeniach. A to najmä v prípade, že ich do Stravy nahrávate manuálne a nemáte nastavenú automatickú synchronizáciu s vašim nositeľným zariadením. Môže sa totiž stať, že do Stravy posielate dáta v .gpx formáte, ktorý v závislosti od zdroja nemusí obsahovať údaje o srdcovom tepe.

Strava: Nastavenie prístupu k dátam o srdcovom tepeZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Strava: Nastavenie prístupu k dátam o srdcovom tepe

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit