Vyrobených bude iba 235 kusov.

Amazfit predstavil v lete minulého roka (2023) svoje prvé bežecké smart hodinky série Cheetah. Najlepšie vybavený model Cheetah Pro prináša pokročilé bežecké funkcie, ako je AI tréner, ktorý vám zostaví personalizovaný bežecký plán, či základné offline mapy a navigáciu pomocou importovaných trás. K dispozícii je tiež Bluetooth telefonovanie a titánová luneta.

S hodinkami Cheetah Pro trénoval aj svetoznámy maratónsky bežec Kelvin Kiptum, ktorý sa pripravoval na pokorenie dvojhodinovej hranice na maratóne v Rotterdame. Bohužiaľ, 11. februára 2024 tragicky zahynul počas autonehody.

Amazfit na Kiptumovu počesť vyrobil špeciálnu edíciu hodiniek Amazfit Cheetah Pro Commemorative Edition, ktorá bude dostupná v striktne limitovanom počte 235 kusov. Ten je odvodený od jeho najlepšieho času, za ktorý zabehol maratón – 2:00:35.

Amazfit Cheetah Pro dostanú limitovanú edíciu na počesť Kelvina KiptumaZdroj: Amazfit
Amazfit Cheetah Pro dostanú limitovanú edíciu na počesť Kelvina Kiptuma

Amazfit venuje zisk z predaja limitovanej edície hodiniek nadácii Kelvin Kiptum Foundation spolu s finančným darom v hodnote 100-tisíc amerických dolárov. Hodinky sa budú dať zakúpiť od 11. apríla 2024 na webe Amazfit.com a priamo počas maratónu v Rotterdame, na ktorom bude Amazfit vystupovať ako oficiálny sponzor a časomerač.

Amazfit Cheetah Pro Commemorative Edition sa od štandardnej verzie hodiniek Cheetah Pro odlišuje najmä drobnými dizajnovými úpravami a iným remienkom.

Zdroj: Amazfit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit