Amazfit oznámil významnú spoluprácu so svetoznámym bežcom.

Kelvin Kiptum je kenský bežec na dlhé trate a držiteľ svetového rekordu v maratóne. Je aktuálne jediným človekom v histórii, ktorý v rámci pretekov zabehol maratón pod dve hodiny a jednu minútu – svoj doteraz najlepší čas dosiahol na maratóne v Chicagu v roku 2023, ktorý dokončil za 2:00:35.

Kiptum teraz (1. február 2024) oznámil, že na svoje maratóny v Rotterdame (apríl 2024) a Paríži (olympiáda 2024) sa bude pripravovať s pomocou smart technológií od spoločnosti Amazfit. Na tréningoch a behoch využije bežecké smart hodinky Amazfit Cheetah Pro. Regeneráciu si bude sledovať pomocou inteligentného prsteňa Amazfit Helio Ring.

Amazfit Cheetah ProZdroj: TOUCHIT
Amazfit Cheetah Pro

Pre Amazfit je spolupráca s Kiptumom najväčšou svojho druhu v histórii spoločnosti. Samotný Kiptum potvrdil, že sa na najbližších pretekoch pokúsi prekonať svoj aktuálny rekord a v ideálnom prípade pokoriť hranicu 2 hodín:

„Spolupráca s Amazfitom je skutočne vzrušujúca. Amazfit Cheetah Pro sa stali neoddeliteľnou súčasťou môjho tréningového režimu. Mojím cieľom je prekonať dvojhodinovú hranicu v Rotterdame a usilovať sa o zlato na olympijských hrách v Paríži. Som presvedčený, že Amazfit bude mojím najlepším spojencom pri posúvaní hraníc ľudského potenciálu. Spoločne sa chystáme nanovo definovať, čo je možné,“ povedal Kelvin Kiptum Cheruiyot.

Cheetah Pro sú bežecké hodinky s offline mapami

Kiptum trénuje s hodinkami Amazfit Cheetah Pro. Tie ponúkajú 1,45-palcový AMOLED displej s jasom 1000 nitov. Hodinky sú vyrobené z polyméru a majú titánový rámik okolo displeja. Poteší aj nízka hmotnosť, ktorá je bez remienka iba 34 gramov a hrúbka iba 11,8 mm.

Cheetah Pro ponúkajú pokročilé športové funkcie a umožňujú stiahnuť si do hodiniek offline mapy. K dispozícii je tvorba vlastných tréningov aj generovanie tréningových plánov pomocou umelej inteligencie cez funkciu Zepp Coach. Hodinky majú dobrú presnosť merania GPS a od svojho uvedenia na trh dostali už niekoľko aktualizácií, ktoré priniesli viacero nových bežeckých funkcií a zlepšení.

Amazfit takisto oznámil, že v priebehu tohto roka prinesie ďalšie zlepšenia a novinky do funkcie Zepp Coach pre všetkých používateľov hodiniek Cheetah Pro. Niektoré z nich budú vyvinuté priamo v spolupráci s Kiptumom.

Inteligentný prsteň Helio Ring príde na trh na jar

Amazfit začiatkom roka 2024 predstavil inteligentný prsteň Helio Ring, ktorý bude používať aj Kiptum, aby vyhodnocoval a optimalizoval svoju regeneráciu v rámci tréningového procesu. Helio Ring je podľa slov výrobcu špeciálne navrhnutý pre športovcov a okrem regenerácie počas spánku vie vyhodnotiť aj ďalšie športové metriky, ako je VO2 max, tréningová záťaž a tréningový účinok.

Prsteň obsahuje aj EDA senzor, ktorý dokáže merať tzv. elektrodermálnu aktivitu tela a na základe nej vyhodnocovať stres. Samozrejmosťou je meranie tepu a analýza spánku z hľadiska jednotlivých spánkových fáz. Helio Ring je vyrobený zo zliatiny titánu a má hmotnosť 4 gramy. Dostupný bude v dvoch veľkostiach, 10 a 12.

Amazfit Helio Ring sa dostane do predaja v apríli 2024 v USA. Cena nebola oznámená a rovnako ani dostupnosť v iných krajinách. Uvidíme teda, kedy sa ho dočkáme aj v Európe a na Slovensku – či ešte v roku 2024 alebo až neskôr.

Amazfit Helio RingZdroj: Amazfit
Amazfit Helio Ring

Zdroj: Amazfit, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit