Na Slovensku ho zatiaľ nekúpite.

Amazfit je prvý veľký a známy výrobca smart hodiniek, ktorý oficiálne predstavil aj svoj inteligentný prsteň. Nazýva sa Amazfit Helio Ring a spoločnosť ho oznámila na veľtrhu CES 2024 v Las Vegas.

Helio Ring je inteligentný prsteň pre športovcov, ktorí chcú optimalizovať svoju regeneráciu pomocou nositeľného zariadenia. Výhoda inteligentného prsteňa spočíva v tom, že pre mnohých používateľov ide o pohodlnejšie zariadenie na spanie v porovnaní so smart hodinkami.

Amazfit tvrdí, že na rozdiel od iných inteligentných prsteňov (najznámejším je Oura Ring) je Helio Ring navrhnutý najmä pre športovcov a nejde teda o zariadenie, ktorého hlavnou úlohou by bolo sledovanie spánku a podporovanie zdravého životného štýlu bežných používateľov.

Amazfit Helio RingZdroj: Amazfit
Amazfit Helio Ring

Funguje samostatne a aj s Amazfit hodinkami

V praxi to znamená, že Helio Ring ponúka nielen metriku Readiness, s ktorou prišli hodinky Amazfit Balance (podľa mňa ide o najlepšie hodinky tejto značky za posledné roky), a ktorá slúži na vyhodnotenie regenerácie počas spánku, ale aj ďalšie športové metriky, ako je vyhodnocovanie VO2 max, tréningovej záťaže a tréningového účinku.

Prsteň takisto ponúka EDA senzor, ktorý dokáže merať tzv. elektrodermálnu aktivitu tela a na základe nej vyhodnocovať stres. Samozrejmosťou je meranie tepu a analýza spánku z hľadiska jednotlivých spánkových fáz.

Inteligentný prsteň neobsahuje zabudovaný GPS čip, avšak prostredníctvom aplikácie Zepp môžete spustiť jeden zo štyroch športových režimov – beh, chôdza, bicyklovanie, bežecký pás. Prsteň môžete používať samostatne alebo v kombinácii s Amazfit hodinkami – v takom prípade sa v aplikácii Zepp inteligentne združia dáta z oboch zariadení.

Amazfit Helio RingZdroj: Amazfit
Amazfit Helio Ring

Na Slovensku ho nekúpite, aspoň zatiaľ nie

Amazfit Helio Ring je vyrobený zo zliatiny titánu a jeho hmotnosť je na úrovni 4 gramov. Prsteň bude dostupný iba v dvoch veľkostiach, 10 a 12, a ponúka odolnosť voči vode na úrovni 10 ATM. Výdrž batérie by sa mala pohybovať na úrovni 5 dní, avšak nejde o finálny údaj.

Amazfit Helio Ring sa dostane do predaja v marci 2024 v USA. Cena nebola oznámená a rovnako ani dostupnosť v iných krajinách. Keď som kontaktoval Amazfit s otázkou, či bude prsteň v predaji aj na Slovensku, dostal som odpoveď, že aktuálne je určený iba pre americký trh. Uvidíme teda, kedy sa dočkáme aj v Európe – či ešte v roku 2024 alebo až neskôr.

Amazfit Helio RingZdroj: Amazfit
Amazfit Helio Ring

Zdroj: Amazfit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit