Prináša ešte viac umelej inteligencie.

Amazfit oznámil novú generáciu operačného systému Zepp OS, ktorý poháňa smart hodinky tejto značky. Nová verzia má označenie Zepp OS 4.0 a rozširuje funkcionalitu systému Zepp OS 3.5, ktorý prišiel na trh koncom februára 2024 a priniesol do Amazfit hodiniek najmä nového AI asistenta Zepp Flow.

Zepp OS 4.0 prináša ešte väčší dôraz na umelú inteligenciu. AI asistent Zepp Flow sa dočkal zdokonalenia vďaka integrácii technológie GPT-4o od OpenAI. Vďaka tomu by mal ponúknuť ešte prirodzenejšiu komunikáciu a inteligentnejšie funkcie.

V praxi sa to prejaví, že hlasom budete môcť ovládať hodinky, diktovať odpovede na správy a aktivovať Bluetooth hovory. Zepp Flow aktuálne podporuje angličtinu a nemčinu, koncom júla pribudne podpora pre francúzštinu, taliančinu, španielčinu, japončinu, kórejčinu a portugalčinu. Amazfit takisto pracuje na ďalších jazykoch.

Na novú verziu systému Zepp OS upozornil portál gadgetsandwearables. Aktualizácia na verziu 4.0 tiež prináša lepšie prepojenie umelej inteligencie v rámci celého ekosystému Zepp Health, ako sú služby Zepp Aura (spánkové odporúčania, hudba, ktorá pomáha efektívnejšie zaspať) a Zepp Coach, ktorý generuje personalizovaný tréningový plán.

Zepp OS 4.0 umožňuje aj lepšie využitie rozhrania Bluetooth, cez ktoré môžete ovládať reproduktory Sonos, zariadenia značiek DJI a GoPro a k hodinkám cez toto rozhranie pripojíte aj cyklistické merače výkonu. Pribudli takisto nové aplikácie so zameraním na zdravotné a športové funkcie.

Nová verzia systému Zepp OS je už k dispozícii pre hodinky Amazfit Balance a Amazfit Active. Neskôr bude k dispozícii aj pre modely pre Amazfit Cheetah (Round, Square aj Pro)Amazfit Falcon a Amazfit T-Rex Ultra – tieto hodinky dostali nedávno veľkú aktualizáciu s funkciou Readiness a meraním HRV.

Zdroj: gadgetsandwearables

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit