10. výročie hodiniek Apple Watch sa nezadržateľne blíži.

Tejto téme sme sa venovali ešte v auguste tohto roka, pričom sme uviedli, že inteligentné hodinky Apple Watch X neprídu na trh skôr ako v roku 2024. Keďže tento rok bola uvedená už 9. generácia inteligentných hodiniek Apple Watch, spolu so sériou iPhone 15, tak práve označenie X (10) v súvislosti s hodinkami Apple Watch dáva tušiť, že Apple si ho odkladá práve na rok 2024. 

Dokonca je možné, že budúci rok sa zopakuje scenár z roku 2017, kedy Apple predstavil iPhone X, ktorý odštartoval celkom novú éru iPhonov. Tento model bol tiež vydaný pri príležitosti desiateho výročia predstavenia prvého iPhonu a udal dizajnovo konštrukčný smer, ktorý Apple aplikuje do dnešných dní.

Apple Watch 9
Apple Watch 9

Nová správa z portálu PhoneArena však tvrdí, že hodinky Apple Watch X nemusia byť také inovatívne, ako sa pôvodne predpokladalo. Na druhej strane sa špekuluje, že Apple Watch X by mohli iba rozšíriť ponuku inteligentných hodiniek spoločnosti Apple, čo sa však zdá byť málo pravdepodobné. 

K tejto téme sa vyjadril aj známy analytik Ming-Chi Kuo, ktorý naznačuje, že hodinky Apple Watch v roku 2024 nedostanú významné inovatívne vylepšenia. To znamená, že do tejto pripravovanej generácie sa nedostane technológia displejov microLED. Zároveň sa očakáva, že do budúcoročných hodiniek sa neostane ani funkcia na monitorovanie glukózy v krvi.

Apple Watch Ultra 2: Gesto Double TapZdroj: Apple
Apple Watch Ultra 2: Gesto Double Tap

Kuo zároveň dodáva, že vyššie spomínané prvky výbavy sa v hodinkách Apple Watch objavia najskôr až v roku 2025. Aj to bude samozrejme závislé na aktuálnom technologickom pokroku. Hoci Kuové vyjadrenia sú nejednoznačné a neoznačujú konkrétny model alebo sériu, stále nie je jasné, ako sa Apple rozhodne pomenovať svoju 10. generáciu inteligentných hodiniek. Určite by si však zaslúžila niečo výnimočné, aby odštartovala novú dekádu najpopulárnejších inteligentných hodiniek na svete.

Aj Mark Gurman z Bloombergu si myslí, že Apple Watch X budú uvedené v roku 2024. Gurman vo svojej úvahe spomína aj prerobený mechanizmus magnetického remienka. Hoci boli zverejnené správy o tom, že Apple pracuje na microLED displeji a monitorovaní krvného tlaku, tak tieto prvky sa nespomínajú priamo v súvislosti s modelom Apple Watch X (resp. 10).

Veríme, že o možnom uvedení Apple Watch X sa čoskoro dozvieme ešte viac informácií.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.