Aktualizácia je dostupná pre širokú verejnosť.

Doplnené 30. 11.: Garmin sprístupnil finálnu verziu aktualizácie, ktorá je dostupná pre širokú verejnosť, pre viaceré svoje hodinky, viď. informácie v článku.

Garmin uviedol na prelome augusta a septembra 2023 hodinky Venu 3 a spolu s nimi aj viaceré nové funkcie. Jedným z hlavných zlepšení je funkcia na detekciu zdriemnutí. Táto vlastnosť chýbala Garmin hodinkám dlhé roky, a to aj napriek tomu, že konkurenčné zariadenia za zlomok ceny ju ponúkali.

Po uvedení hodiniek Venu 3 na trh sa objavilo množstvo otázok, ktoré sa pýtali to isté – dostanú detekciu zdriemnutí aj staršie hodinky? Očakával som, že sa tak stane, avšak Garmin nič oficiálne neoznámil. Každopádne, teraz máme k dispozícii odpoveď.

Hodinky Garmin Fénix 7 (základná aj Pro verzia), Epix 2 (základná aj Pro verzia) a okrem nich aj modely Enduro 2, Quatix 7 a MARQ Gen 2 dostávajú v týchto dňoch finálnu verziu aktualizácie na verziu 15.74 a tá obsahuje detekciu zdriemnutí. Garmin takisto zlepšil aj spánkový widget, avšak funkcia spánkového koučingu zatiaľ chýba. Možno pribudne neskôr.

Garmin Vivoactive 5 a Garmin Venu 3Zdroj: TOUCHIT
Garmin Vivoactive 5 a Garmin Venu 3 majú detekciu zdriemnutí a aj tzv. spánkový koučing

Aj pre hodinky Forerunner

Verzia 15.74 obsahuje aj množstvo ďalších noviniek a zlepšení, ich zoznam nájdete na fórach Garminu. Okrem detekcie zdriemnutí dávam do pozornosti zlepšenie funkcie Body Battery, ktorá už aj na hodinkách Garmin Fénix 7 (Pro), Epix 2 (Pro), Enduro 2, Quatix 7 a MARQ Gen 2 zobrazuje, aký prínos mala pre vás aktivita či cvičenie. Opäť ide o funkciu, s ktorou prišli hodinky Garminu Venu 3.

Veľkou novinkou je tiež nový režim inline korčuľovania, o ktorom sa hovorilo ešte koncom mája, keď prišli hodinky Fénix 7 Pro a Epix 2 (Pro) na trhu.

Pokiaľ máte hodinky radu Forerunner, Garmin sprístupnil finálnu verziu aktualizácie na verziu 17.24. Tá obsahuje všetky novinky, ktoré boli spomenuté v článku a je dostupná pre hodinky Forerunner 965, Forerunner 955, Forerunner 265 a Forerunner 255.

Zdroj: Garmin

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit