Aktualizácia na verziu 16.22 je dostupná na stiahnutie.

Garmin začal distribuovať veľkú jarnú aktualizáciu pre svoje outdoorové hodinky radu Fénix a Epix a pre ďalšie modely, ktoré využívajú totožný softvér. Znamená to, že ak používate hodinky Garmin Fénix 7 (základnú aj Pro verziu), Epix 2 (základnú aj Pro verziu) alebo modely Enduro 2, Quatix 7 a MARQ Gen 2, skontrolujte si dostupnosť aktualizácie na najnovšiu verziu 16.22.

Jarná aktualizácia prináša viacero zlepšení, ktoré nedávno dostali aj športové hodinky Garmin Forerunner. Kľúčovými novinkami sú najmä tieto funkcie:

  • Pribudol widget pre spánkový koučing. Táto funkcia prišla na trh s hodinkami Garmin Venu 3. Spánkový koučing generuje odporúčania, ako dlho by ste mali spať, a to na základe vášho veku, pohlavia, histórie aktivít a ďalších parametrov.
  • Pribudla databáza 400-metrových atletických oválov z celého sveta. Tieto dáta sa využijú na rýchlu kalibráciu trate, pokiaľ budete behať na štandardizovanom 400-metrovom atletickom ovále a použijete režim „Track Run“. Garmin má k dispozícii databázu viac ako 11-tisíc oválov.
  • Pribudol nový režim aktivity Švihadlo.
  • Pribudlo automatické prepínanie medzi športmi beh, bicyklovanie a plávanie v režime triatlon a v multišportovom režime.

Garmin zakomponoval do verzie 16.22 aj podporu pre Connect IQ Store 7. generácie, rýchle nastavenia pre hodinky so zabudovaným LED svetlom (dvojité stlačenie ľavého horného tlačidla), mužské zvukové oznamy a rýchle označenie polohy na greene počas golfu.

Samozrejmosťou je množstvo ďalších drobných zlepšení a opravy chýb. Kompletný zoznam noviniek vo verzii 16.22 si môžete pozrieť na webe Garminu.

Zdroj: Garmin

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit