Aktualizácia na verziu 18.22 je dostupná pre širokú verejnosť.

Garmin Forerunner sú obľúbené a kvalitné hodinky, ktoré sú navrhnuté pre bežcov a športovcov. Ponúkajú ľahkú plastovú konštrukciu a obrovské množstvo zdravotných, športových a tréningových funkcií. Najnovším prírastkom medzi tieto hodinky je model Forerunner 165, ktorý bol predstavený iba nedávno a ponúka kvalitný AMOLED displej a športové funkcie v cene do 300 eur.

Garmin však nezabúda ani na svoje staršie hodinky série Forerunner. Tie v týchto dňoch začali dostávať veľkú aktualizáciu na verziu 18.22. Aktualizácia je dostupná pre hodinky Forerunner 965, Forerunner 955, Forerunner 265 a Forerunner 255. Naše redakčné kusy hodiniek 955 a 255 ju v dobe prípravy tohto článku ponúkali na stiahnutie a inštaláciu.

Zoznam noviniek verzie 18.22 je totožný pre všetky štyri hodinky, pričom do pozornosti dávam najmä tieto novinky:

  • Pribudla funkcia spánkový koučing, ktorá prišla na trh s hodinkami Garmin Venu 3. Spánkový koučing generuje odporúčania, ako dlho by ste mali spať, a to na základe vášho veku, pohlavia, histórie aktivít a ďalších parametrov.
  • Pribudla databáza 400-metrových atletických oválov z celého sveta. Tieto dáta sa využijú na rýchlu kalibráciu trate, pokiaľ budete behať na štandardizovanom 400-metrovom atletickom ovále a použijete režim „Track Run“. Garmin má k dispozícii databázu viac ako 11-tisíc oválov.
  • Pribudol nový režim aktivity Švihadlo.
  • Pribudlo automatické prepínanie medzi športami beh, bicyklovanie a plávanie v režime triatlon a v multišportovom režime.
  • Pribudla možnosť zrušiť označenie kola, ak omylom stlačíte tlačidlo Lap (pravé spodné tlačidlo na hodinkách).
  • Zlepšená presnosť merania tepu počas športovania v chladnom počasí.

Nová verzia tiež obsahuje opravy chýb a ďalšie drobné zlepšenia. Aktualizácia na verziu 18.22 je už dostupná pre širokú verejnosť, avšak Garmin ju distribuuje postupne. Pokiaľ máte Forerunner 255, 265, 955 a 965 a hodinky vám zatiaľ neponúkajú aktualizáciu, počkajte pár dní. Aktualizácia sa vám medzičasom automaticky nainštaluje.

Predpokladám, že nová aktualizácia s podobnými novinkami a zlepšeniami bude v priebehu najbližších dní až týždňov dostupná aj pre ďalšie Garmin hodinky – pre modely Garmin Fénix 7 (základnú aj Pro verziu), Epix 2 (základnú aj Pro verziu) a ďalšie hodinky, ktoré využívajú totožný softvér (Enduro 2, Quatix 7 a MARQ Gen 2).

Garmin Forerunner 255 a 255SZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Garmin Forerunner 255 a 255S

Zdroj: Garmin

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit