Garmin HRM-Fit je v predaji za 159,90 eura.

Doplnené 8. januára 2024: Hrudný pás Garmin HRM-Fit je oficiálne v predaji. Jeho cena je 159,90 eura a kúpite ho napríklad na webe garmin.sk.

Zdá sa, že Garmin si na začiatok roka 2024 pripravil novinky špeciálne pre ženy. Predstavil ženské lifestylové hodinky Garmin Lily 2 a aj unikátny hrudný pás Garmin HRM-Fit. Ten zaujme najmä tým, že je určený špeciálne pre ženy. Totiž, problém s tradičnými hrudnými pásmi spočíva v tom, že ho ženy nosia pod športovými podprsenkami, čo väčšine z nich môže spôsobovať určitý diskomfort počas nosenia.

Garmin sa rozhodol tento problém vyriešiť a výsledkom je unikátny dizajn hrudného pása HRM-Fit, ktorý je navrhnutý tak, aby sa prichytil priamo k športovej podprsenke. HRM-Fit je vďaka tomu o niečo menší, keďže nemusí obopínať celý obvod trupu. Pás obsahuje celkovo tri body, pomocou ktorých sa k podprsenke prichytí.

Výhoda hrudného pása spočíva v tom, že ponúka najspoľahlivejšie meranie tepu počas športovania, keďže v prípade merania tepu pomocou smart hodiniek sa môžu v určitých situáciách objaviť menšie až väčšie krátkodobé odchýlky.

Garmin HRM-FitZdroj: Garmin / runningwarehouse.com
Garmin HRM-Fit

Meria aj bežecké metriky

Garmin HRM-Fit však meria aj pokročilé bežecké metriky a ponúka funkcie, ktoré oceníte najmä počas behania vo vnútri – hrudný pás dokáže merať rýchlosť a vzdialenosť počas behania. Je zrejmé, že vonku tieto dáta získate z GPS senzora v hodinkách, avšak počas vnútorného behania vám ich hrudný pás zmeria presnejšie. Tieto funkcie ponúkajú aj niektoré iné hrudné pásy značky Garmin, napríklad Garmin HRM-Pro Plus.

A podobne ako HRM-Pro Plus, aj HRM-Fit umožňuje jednoduchú výmenu batérie CR3032 bez nutnosti použiť skrutkovač alebo iný nástroj. Výdrž batérie dosahuje až 1 rok v prípade každodenného používania počas 1 hodiny. Hrudný pás ponúka odolnosť voči vode na úrovni 3 ATM a s ostatnými zariadeniami komunikuje cez rozhranie ANT+ (neobmedzený počet pripojených zariadení) a Bluetooth (maximálne 3 pripojené zariadenia).

Garmin HRM-Fit je už v predaji aj na Slovensku za cenu 159,90 eur. Kúpite ho napríklad na webe garmin.sk.

Garmin HRM-FitZdroj: Garmin / runningwarehouse.com
Garmin HRM-Fit
Garmin HRM-FitZdroj: Garmin / runningwarehouse.com
Garmin HRM-Fit

Zdroj: garmin.sk, garmin.com

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit