Garmin predstavil najnovšie smart hodinky, ktoré sú určené primárne pre ženy.

Garmin odštartoval rok 2024 dvoma novými produktami, ktoré sú navrhnuté pre ženy. Predstavil hrudný pás HRM-Fit so špeciálnym dizajnom, ktorý sa prichytí k športovej podprsenke, a takisto ženské lifestylové hodinky Garmin Lily 2.

Garmin Lily 2 nadväzujú na prvú generáciu týchto hodiniek, ktorá prišla na trh v januári 2021. Hodinky si zachovávajú elegantný a štýlový dizajn. Viditeľne sa ním odlišujú od väčšiny ostatných modelov tejto značky, ktoré majú športové prevedenie. Podobne ako prvá generácia, aj hodinky Lily 2 sú dostupné v dvoch verziách – športová verzia ponúka silikónový remienok, verzia Classic má kožený remienok.

Hodinky majú malý TFT displej s rozmermi 25,4 × 21,3 mm a rozlíšením 240 × 201 pixelov. Ich puzdro je vyrobené z anodizovaného hliníka, displej chráni ochranné sklo Gorilla Glass 3. Lily 2 majú hmotnosť na úrovni 21 gramov a rozmery 35,4 × 35,4 × 10,1 mm.

Garmin Lily 2Zdroj: Garmin
Garmin Lily 2

So senzorom tepu 4. generácie a platbami cez Garmin Pay

Hoci sa dizajn ženských hodiniek výraznejšie nezmenil – rozdiel si všimnete najmä na miestach, kde sa k hodinkám prichytávajú remienky, Lily 2 prinášajú viacero užitočných zlepšení. Kľúčovou novinkou je senzor tepu Garmin Elevate 4. generácie, ktorý výrazne zlepšuje zdravotné funkcie a ich presnosť v porovnaní s prvou generáciou.

Lily 2 ponúkajú zlepšenú verziu funkcie Body Battery, presnejšie meranie spánku s vyhodnocovaním spánkového skóre, sledovanie ženského zdravia a ďalšie zdravotné funkcie, ako je meranie tepu, okysličenia krvi a stresu.

Novinkou je tiež podpora pre bezkontaktné platby cez Garmin Pay, nové upozornenia na pravidelný pohyb každú hodinu a športové režimy, ktoré obsahujú aj tanečné režimy, ako je zumba, afrobeat, EDM, hip-hop a ďalšie. GPS senzor vo výbave stále nie je. Na získanie GPS dát je potrebné mať k dispozícii spárovaný smartfón, ku ktorému musia byť hodinky pripojené počas vonkajšieho cvičenia.

Garmin Lily 2 majú odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM a ponúkajú výdrž až 5 dní. Hodinky sú už v predaji za cenu od 280 eur.

Garmin Lily 2Zdroj: Garmin
Garmin Lily 2

Zdroj: Garmin.com, garmin.sk

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit