Nová funkcia by mohla prísť na trh s hodinkami Garmin Venu 3.

Hodinky značky Garmin patria medzi najlepšie smart hodinky na trhu v kategórii hodiniek so základnými inteligentnými funkciami a dlhou výdržou batérie. Ponúkajú bezkonkurenčné tréningové a športové funkcie a zmysel dávajú aj ich zdravotné funkcie – čo zďaleka nie je štandard na trhu. Sú mnohé smart hodinky, ktoré majú na papieri totožné zdravotné funkcie, avšak ich prínos je diskutabilný.

Garmin hodinky používam ako svoje primárne hodinky už viac ako dva roky a okrem spoľahlivého merania tepu počas celého dňa som ocenil aj analýzu stresu (táto funkcia v prípade väčšiny ostatných hodiniek nefunguje dobre) a skutočne unikátnu funkciu Body Battery.

Garmin hodinky sa naučia zaznamenať zdriemnutia

Hodinky značky Garmin však majú v rámci zdravotných funkcií jednu slabinu, ktorú jej používatelia vytýkajú už niekoľko rokov – nevedia zaznamenať zdriemnutia a aj celková analýza spánku môže mať diskutabilnú presnosť, ak z ľubovoľného dôvodu nedodržiavate pravidelný spánkový rytmus (napr. niekedy pracujete počas noci).

Tento nedostatok by mohol byť čoskoro minulosťou. Portál the5kunner tvrdí, že Garmin čoskoro výrazne zlepší monitorovanie spánku – pribudnúť by mala dlhé roky žiadaná funkcia zaznamenania zdriemnutí a tiež aj úplne nová funkcia tzv. spánkového koučingu, ktorá by mala dávať používateľom spätnú väzbu s cieľom zlepšiť kvalitu ich spánku.

Podobnú funkciu majú aj hodinky radu Samsung Galaxy Watch a v ich prípade spánkový koučing spočíva v odporúčaniach, aby ste nepili kávu po 17, nejedli neskoro večer a dodržiavali aktívny životný štýl. Som teda zvedavý, ako bude táto funkcia spracovaná v prípade Garminu.

Garmin hodinky: Stav HRVZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Garmin hodinky: Variabilita srdcového tepu

Nová funkcia príde s hodinkami Garmin Venu 3

the5krunner tvrdí, že Garmin hodinky budú generovať personalizované odporúčania, ktoré budú brať do úvahy viacero dát, ako je zaznamenaná aktivita pomocou hodiniek, hodnoty variability srdcového tepu či tréningová záťaž.

Zatiaľ nie je presne známe, kedy budú nové spánkové funkcie dostupné pre existujúcich majiteľov Garmin hodiniek, resp. ktoré hodinky tieto zlepšenia dostanú. Podľa portálu the5krunner by však mali nové funkcie prísť na trh spoločne s hodinkami Garmin Venu 3. Tie vraj budú predstavené v septembri 2023, resp. najneskôr na prelome rokov 2023/2024.

Zdroj: the5krunner

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit