Aktualizácia na verziu 1.21.8.1 je už k dispozícii na stiahnutie.

Amazfit tento rok predstavil hodinky série Cheetah, ktoré sú primárne určené bežcom a športovcom. Ich výhodou je tenké a ľahké spracovanie, ale aj offline mapy, čo je funkcia, ktorú v tejto cenovej kategórii bežne nenájdete.

Amazfit Cheetah sú dostupné v celkovo troch verziách a ponúkajú takmer identické funkcie. Najlepšie vybavený model Cheetah Pro sa odlišuje tým, že ponúka titánovú lunetu a Bluetooth telefonovanie. K dispozícii sú aj lacnejšie základné modely s okrúhlym displejom (Cheetah Round) a hranatým dizajnom (Cheetah Square).

Počas testovania hodiniek Cheetah Pro som nadobudol dojem, že ignorujúc dizajn a offline mapy, výraznejšie sa neodlišujú od niektorých ostatných Amazfit hodiniek. Je pravda, že mali zopár tréningových funkcií navyše, ale chýbalo im niečo špecificky bežecké. Pravdepodobne si to uvedomil aj výrobca, ktorý medzičasom sprístupnil zopár aktualizácií, ktoré sú zamerané špeciálne na bežecké funkcie.

Najnovšia aktualizácia na verziu 1.21.8.1 je dostupná na stiahnutie a prináša viacero špecifických bežeckých funkcií. Najvýraznejšou novinkou je vyhodnocovanie výkonu pri behu priamo z hodiniek. Túto funkciu majú aj viaceré konkurenčné hodinky od Garminu a Apple Watch. Ide o užitočný parameter, ktorý môže pomôcť s analýzou tréningu. Samozrejme za predpokladu, že ho hodinky merajú s dostatočnou presnosťou.

Amazfit takisto pridal tréningové šablóny a možnosť vytvoriť si intervalový tréning pre režim Track Run, ktorý je špecializovaný na behanie na štandardizovanom atletickom ovále s dĺžkou 200 alebo 400 metrov. Novinkou je tiež zlepšená presnosť časových údajov počas monitorovania cvičenia. Hodinky pôvodne zobrazovali iba hodiny, minúty a sekundy, najnovšie ukazujú čas s presnosťou na 0,01 sekundy.

Súčasťou novej verzie je aj optimalizácia automatickej pauzy v režime trailového behu a opravený problém s asistentom kadencie, ktorý zostával počas tréningov tichý.

Zdroj: Amazfit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit