Ak sa táto špekulácia potvrdí, bude to prvýkrát, čo Samsung uvedie tri verzie svojich hodiniek.

Doplnené 25. marca 2024: Objavili sa nové informácie, ktoré potvrdzujú existenciu troch modelov. Ich označenie je SM-L300 a SM-L305 pre základný variant, SM-L310 a SM-L315 pre stredný variant (pravdepodobne Classic) a SM-L700 a SM-L705 pre najvyšší model, pravdepodobne Galaxy Watch7 Pro.

Celkovo šesť modelov znamená, že všetky tri verzie budú dostupné v základnej verzii s Bluetooth a Wi-Fi konektivitou a takisto vo verzii s podporou pre eSIM. Portál sammobile tiež tvrdí, že hodinky dostanú príjemné zlepšenie – veľkosť interného úložiska sa zvýši zo 16 GB na 32 GB.

Samsung Galaxy Watch6 (Classic)Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Watch6 (Classic)

Pôvodný článok 18. marca 2024: Samsung pripravuje novú generáciu svojich smart hodiniek, ktorá by mala byť oficiálne predstavená v lete, spoločne s novou generáciou skladacích smartfónov. Predpokladá sa, že okrem základnej verzie hodiniek Galaxy Watch7, sa dočkáme aj očakávaného nástupcu modelu Galaxy Watch5 Pro – hodiniek Galaxy Watch7 Pro.

Zdá sa však, že Samsung si na tento rok pripravil niekoľko prekvapení. Portál sammobile s odvolaním na leakera @kro_roe tvrdí, že hodinky Samsung Galaxy Watch7 prídu na trh v až troch verziách – v základnej verzii, vo verzii Classic a vo verzii Pro.

Ak sa tak naozaj stane, bude to prvýkrát, čo Samsung uvedie na trh tri verzie svojich smart hodiniek. Predchádzajúce generácie boli zväčša dostupné v dvoch verziách – základnú verziu dopĺňal model Classic alebo model Pro.

Tohtoročné uvedenie troch modelov by dávalo zmysel aj v súvislosti s nedávnymi špekuláciami o tom, že Samsung pripravuje hranaté Galaxy Watch. Zatiaľ nie je známe, či v tomto novom formáte prídu na trh už Galaxy Watch7, avšak kombinácia hranatých hodiniek, okrúhlej verzie s otočnou lunetou (Classic) a outdoorovej odolnej verzie (Pro) dáva väčší zmysel ako uvedenie troch okrúhlych hodiniek.

Budú výkonnejšie a energeticky efektívnejšie

Bez ohľadu na to, v koľkých verziách nakoniec Samsung predstaví hodinky Galaxy Watch7, tohtoročná generácia by mala dostať do výbavy procesor Exynos W940. Ten sa spomínal už dávnejšie a najnovšie informácie hovoria o tom, že je až o 50 % energeticky efektívnejší v porovnaní s procesorom Exynos W930, ktorý poháňa hodinky Galaxy Watch6. Zároveň je o 30 % výkonnejší.

V praxi by to malo znamenať, že Galaxy Watch7 ponúknu citeľne lepšiu výdrž na jedno nabitie a aj lepší používateľský zážitok, keďže hodinky budú reagovať rýchlejšie a plynulejšie.

Zdroj: sammobile, X, sammobile

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit