Aplikácia síce bude fungovať aj naďalej, avšak v obmedzenom režime.

Samsung Health patrí medzi najobľúbenejšie fitnes aplikácie v segmente smartfónov so systémom Android. Nie je to prekvapením – túto aplikáciu potrebujete na to, aby ste mohli používať smart hodinky Samsung Galaxy Watch a fitnes náramky od Samsungu. A čoskoro bude nevyhnutnou súčasťou smart prsteňa Samsung Galaxy Ring.

Možno aj v súvislosti s príchodom nových zariadení sa Samsung rozhodol zmeniť minimálne požiadavky na systém Android, ktorý Samsung Health vyžaduje k svojmu plnohodnotnému fungovaniu. Aplikácia v minulosti fungovala aj na telefónoch so systémom Android 8 a 9, avšak od verzie 6.27 bude k svojmu plnohodnotnému fungovaniu vyžadovať aspoň Android 10.

Samsung v správe, ktorú zobrazuje používateľom so starším systémom Android, ako je verzia 10 (viď. screenshot na webe Android Authority), informuje, že aplikácia síce bude od verzie 6.27 aj naďalej funkčná na smartfónoch s Androidom 8 a 9, avšak bude mať obmedzenú funkcionalitu a nebude už naďalej podporovaná.

Popravde, toto rozhodnutie je pochopiteľné a nie je drastické. Android 10 prišiel na trh na jeseň 2019, takže pokiaľ používate smartfóny so staršou verziou, majú už minimálne 5 a viac rokov. Dôvodov na výmenu za novší telefón je v takomto prípade určite viac ako iba obmedzená aplikácia Samsung Health.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit