Konečne!

Samsung a Google čoskoro odstránia jeden z hlavných nedostatkov inteligentných hodiniek so systémom Wear OS – aktuálne ich počas párovania s novým smartfónom musíte resetovať do výrobných nastavení, čo zbytočne predlžuje celý proces a zhoršuje používateľský zážitok. Môžete síce namietať, že väčšina používateľov bude hodinky párovať s novým telefónom raz za dva či tri roky, avšak aj napriek tomu je to otravné.

Našťastie, tento proces bude čoskoro minulosťou. Samsung čoskoro uvedenie na trh nadstavbu One UI Watch 5, ktorá je založená na platforme Wear OS 4, a ktorá okrem ďalších zlepšení prináša aj zjednodušenie procesu párovania s novým telefónom. Na túto novinku upozornili používatelia, ktorí si do svojich hodiniek nainštalovali beta verziu tejto nadstavby a tiež portál sammobile.

Nadstavba One UI Watch 5 bude dostupná pre hodinky Samsung Galaxy Watch4 a Galaxy Watch5. V prípade pripravovaných hodiniek Galaxy Watch6 by mala byť predinštalovaná od výroby. Staršie hodinky, teda Galaxy Watch3 a staršie, túto nadstavbu nedostanú, keďže využívajú operačný systém Tizen. Ten mimochodom už dávno umožňoval pripojenie hodiniek k novému telefónu bez nutnosti ich resetovania.

Ďalšie novinky, ktoré by mala priniesť aktualizácia na One UI Watch 5, resp. operačný systém Wear OS 4, si môžete prečítať v samostatných článkoch:

Zdroj: sammobile

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit