Suunto predstavilo nové hodinky pre bežcov a športovcov.

Suunto Race sú najnovšie hodinky známej fínskej značky, ktorá má od roku 2022 čínskych vlastníkov. A v skratke by sa dalo povedať, že ide o Suunto Vertical, tie prišli na trh v máji 2023, avšak s AMOLED displejom a pár funkciami navyše. Suunto sa tak pridalo do segmentu ostatných výrobcov športových hodiniek, ako je Garmin či Polar, ktorí kladú čoraz väčší dôraz na AMOLED displeje vo svojich zariadeniach.

Hodinky Suunto Race boli predstavené iba pár dní po konkurenčných Polar Vantage V3, takže ak si plánujete kúpiť nové smart hodinky na športovanie pod stromček, tento rok je naozaj z čoho vyberať. Suunto Race ponúkajú 1,43-palcový AMOLED displej s rozlíšením 466 × 466 pixelov a maximálnym jasom 1000 nitov.

Suunto RaceZdroj: Suunto
Suunto Race

V oceľovej a titánovej verzii a so zafírovým ochranným sklíčkom

Hodinky sú dostupné v oceľovej verzii (449 eur) alebo v titánovej verzii (549 eur), ponúkajú zafírové ochranné sklíčko a odolnosť voči vode na úrovni 10 ATM. Výrobca sa chváli odolnosťou na úrovni vojenských štandardov a tým, že hodinky prežijú extrémne teploty od -20 °C do +55 °C.

Okrem tradičných zdravotných a športových funkcií ponúkajú Suunto Race aj meranie variability srdcového tepu (HRV), čo je parameter, ktorý umožňuje efektívne vyhodnocovať regeneráciu používateľa a analyzovať tak jeho tréningový stav. Nechýbajú ani pokročilé športové a tréningové funkcie, pričom Suunto Race sú prvé hodinky tejto značky s vlastnými algoritmami. Suunto v minulosti využívalo Firstbeat algoritmy a túto firmu už niekoľko rokov vlastní konkurenčný Garmin.

Suunto RaceZdroj: Suunto
Suunto Race

AI tréner, nové rozhranie a offline mapy

K dispozícii je tiež tzv. AI tréner, čo je tréningová funkcia, ktorá generuje odporúčania na základe umelej inteligencie. S podobnou funkciou som sa stretol aj v prípade modelov značky Amazfit, avšak nakoľko som zatiaľ nemal možnosť otestovať hodinky Suunto, tak ju neviem bližšie definovať. Race majú vo výbave aj offline mapy a viac ako 95 športových režimov.

Suunto Race dostali do výbavy aj nové používateľské rozhranie a dosahujú výdrž až 26 dní s vypnutým meraním tepu počas dňa, resp. až 12 dní so zapnutým meraním tepu. V režime always-on displeja je výdrž 7 dní a v rámci kontinuálneho záznamu GPS dosahuje až 40 hodín v nastavení najvyššej presnosti. Hodinky majú dvojpásmové GPS.

Suunto Race budú v predaji od 17. októbra 2023 za cenu od 449 eur.

Suunto RaceZdroj: Suunto
Suunto Race

Zdroj: Suunto

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit