Ide o odľahčenú verziu s lepšou cenou.

Fínska legenda na poli outdoorových hodiniek si opäť začína raziť cestu na vrchol. Veľa sa toho zmenilo po predstavení hodiniek Suunto Vertical, avšak zakrátko sa na trhu objavila aj ich veľmi atraktívna “AMOLED” verzia s názvom Suunto Race. Spolu s týmito hodinkami boli uvedené aj slúchadlá Suunto Wing, avšak vzhľadom na ich pomerne vysokú cenu sa Suunto rozhodlo uviesť ich lacnejšiu verziu s názvom Suunto Sonic.

Hoci slúchadlá donedávna neboli bežným príslušenstvom v ponuke značky Suunto, tak ide o zariadenia, ktoré športovci vo veľkej miere využívajú aj pri svojich aktivitách. Na uvedení slúchadiel, či už Suunto Wing alebo teraz Suunto Sonic, majú pravdepodobne významný podiel aj noví čínski majitelia spoločnosti Suunto, ktorí ju od roku 2022 “vedú k lepším zajtrajškom”. 

Slúchadlá s kostným vedením Suunto SonicZdroj: Suunto

Aj model Sonic je založený na novej technológii kostného vedenia zvuku, čo znamená, že ucho zostáva nezakryté. Počas športovej aktivity tak môžete veľmi dobre vnímať nielen hudbu, ale aj svoje okolie. Dá sa povedať, že model Sonic je odľahčenou verziou modelu Wing, čomu zodpovedá nižšia cena a mierne slabšia výbava.

Slúchadlá Suunto Sonic vás so svojou hmotnosťou 31 gramov nebudú obmedzovať počas športovej aktivity, za čo vďačia silikónovo-titánovej zliatine. Tento model je vďaka chýbajúcim LED svetlám aj o niečo kompaktnejší ako verzia Wing, čo je praktické pri veľkom množstve športov, alebo aj pri nosení čiapky alebo prilby.

Slúchadlá s kostným vedením Suunto SonicZdroj: Suunto
Slúchadlá s kostným vedením Suunto Sonic

Veľa aktívnych športovcov určite ocení aj odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP55, ktorá slúchadlá ochráni pred dažďom a potom. Zaujímavý je aj rozsah použiteľnosti, ktorý je v prípade modelu Sonic od -20 °C do +60 °C. Vo výbave slúchadiel nechýba duálny mikrofón s algoritmom na potlačenie hluku na zachytávanie čistejších hlasových hovorov, aj keď fúka vietor alebo jazdíte na bicykli. Potlačenie hluku funguje až do rýchlosti vetra 15 km/h.

Slúchadlá s kostným vedením Suunto SonicZdroj: Suunto
Slúchadlá s kostným vedením Suunto Sonic

Pre čo najvyšší komfort počas používania sa na slúchadlách nachádzajú aj tlačidlá na nastavenie hlasitosti, prepínanie skladieb alebo spravovanie hovorov. Model Sonic nezaostáva ani v oblasti výdrže. Po 60 minútach na nabíjačke dokážu slúchadlá hrať až 10 hodín, avšak po krátkom 5-minútovom nabíjaní získate až 3 hodiny. 

Slúchadlá s kostným vedením Suunto SonicZdroj: Suunto

Kľúčové vlastnosti Suunto Sonic:

  • Hmotnosť: 31 gramov
  • Materiál: zliatina silikón-titán
  • Technológia kostného vedenia
  • Doba nabíjania 1 hodina pre výdrž batérie až 10 hodín
  • 5-minútové rýchle nabíjanie pre 3 hodiny prehrávania hudby
  • Duálny mikrofón a redukcia šumu cVc
  • Certifikácia IP55
  • Teploty od -20 °C do 60 °C
  • Obsah balenia: slúchadlá, úložný vak, nabíjací kábel
  • Farby: Black alebo Lime
  • Pripojenie k aplikácii Suunto
  • Maloobchodná cena: 149 eur

Zdroj: Suunto

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.