Služba ponúka množstvo obsahu na svetovej úrovni.

Na internete nájdete množstvo videí či aplikácií rôznej kvality, ktoré vám ukážu, ako máte cvičiť, resp. sa o to pokúsia. Veľká väčšina z nich je dostupná iba v anglickom jazyku a obvykle obsahuje iba jednu sériu cvikov, resp. ide o samostatný tréning, ktorý nie je súčasťou tréningového programu.

Medzi služby, ktoré vás chcú motivovať k cvičeniu a ukážu vám, ako máte cvičiť, patrí aj slovenský projekt Fitshaker. Otestoval som ho a objektívne treba povedať, že ide o službu na svetovej úrovni.

FitshakerZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Fitshaker

44 programov a stovky videí

Fitshaker je online fitko, ktoré môžete navštíviť aj u vás doma. Potrebné je iba pripojenie do internetu a počítač (webové rozhranie), smartfón, tablet (mobilné aplikácie pre Android a iOS) alebo inteligentný televízor so systémom Android TV, resp. značky Samsung (modely pre rok 2018 a novšie). Čoskoro budú podporované aj ďalšie TV platformy a dostupné je tiež streamovanie cez AirPlay či Chromecast.

Na to, aby ste začali cvičiť, si stačí vybrať konkrétne cvičenie alebo tréningový program, ktorý vyhovuje vašim aktuálnym potrebám. Fitshaker nás počas testovania príjemne prekvapil obrovskou knižnicou videí a cvičebných programov. V dobe publikácie tejto recenzie (október 2022) ponúkala služba 44 tréningových programov a 1136 videí s rôznou dĺžkou, náročnosťou a zameraním na jednotlivé partie tela.

Slovenské online fitko ponúka program pre začiatočníkov (Start Pack), program s dôrazom na cviky, ktoré vám pomôžu vyrysovať ploché bruško a pekný zadok (Sexy body) či poriadnu HIIT makačku. Nechýbajú ani cvičebné programy, ktoré sú zamerané na špecifický segment používateľov, ako sú tehotné ženy či mamičky.

Všetky tréningové programy si môžete pozrieť priamo na webe Fitshaker.sk, pričom výber programu, ktorý je vhodný pre vás, vám uľahčia filtre, ako je dĺžka videa, pomôcky, ktoré budete potrebovať pri cvičení a cieľ, resp. kategória jednotlivých programov.

FitshakerZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Fitshaker ponúka množstvo obsahu

Cvičebné videá v špičkovej kvalite

Tréningové programy sú vyskladané z cvičebných videí, ktoré vám Fitshaker každý deň odporučí. Zostavený tréningový harmonogram si môžete skontrolovať cez domovskú obrazovku v mobilnej aplikácii Fitshaker, resp. cez obrazovku Kalendár vo webovom rozhraní. Vďaka tomu máte prehľad o tom, ako pravidelne cvičíte a aké cvičebné videá vás čakajú.

Samozrejme si môžete aj ručne vybrať, ktoré video z ponuky Fitshakeru si chcete odcvičiť a to ako náhradu za denné odporúčanie, resp. ako cvičenie navyše. Technická kvalita cvičebných videí je špičková a to či už z hľadiska nasvietenia scény alebo rozlíšenia až do 4K.

Veľkou výhodou je fakt, že videá sú primárne v slovenčine, vďaka čomu si online cvičenie naplno užijú aj používatelia, ktorí nedisponujú znalosťou anglického jazyka, resp. sa eliminujú situácie, kedy dochádza k nesprávnemu pochopeniu cvičebných inštrukcií z dôvodu cudzojazyčných pokynov. Zoznam všetkých inštruktorov si môžete pozrieť TU. Nájdete medzi nimi aj Zoru Czoborovú.

Fitshaker: TV appkaZdroj: Fitshaker
Fitshaker: TV appka

Výzvy a živé prenosy, ktoré môžete sledovať zadarmo

Samostatnou súčasťou online fitka sú tzv. výzvy. Tá najbližšia, Harmonická výzva 2022, začína už 7. novembra a potrvá 40 dní. Výzva predstavuje časovo obmedzený tematický a exkluzívny obsah, ktorý je pridanou hodnotou k bežným cvičebným videám a tréningovým plánom.

Pokiaľ máte predplatné Fitshakeru, výzvy nevynechajte, stoja za to. Detaily o tej najbližšej si môžete prečítať TU, pričom začiatkom januára štartuje Novoročná výzva 2023, ktorá je zo všetkých najobľúbenejšia a každý rok pomáha plniť novoročné predsavzatia tisíckam ľudí.

Je dôležité spomenúť, že Fitshaker funguje na tzv. freemium princípe. Znamená to, že cvičebné videá, tréningové plány, výzvy a ďalší obsah je dostupný iba pre predplatiteľov služby. Mesačné predplatné stojí 9,99 eur, pričom k dispozícii je cenovo výhodnejšie ročné členstvo za 99 eur. Fitshaker ponúka 20 % zľavu pre poistencov v Union a zľavu môžete získať aj pri nákupe vybraných knižiek v e-shope.

Slovenské online fitko si však môžete vyskúšať aj bez platenia prostredníctvom živých prenosov, ktoré sa konajú pravidelne, a ktoré môžu sledovať aj používatelia bez aktívneho predplatného. Živé prenosy odporúčam vyskúšať. Pomocou nich môžete bez platenia zistiť, či vás bude domáce cvičenie s online trénerom baviť, resp. či vám takýto formát vyhovuje. Zoznam všetkých živých prenosov nájdete na samostatnej podstránke.

FitshakerZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Chcete si vyskúšať Fitshaker bez platenia. Využite pravidelné živé prenosy

Ako sa mi cvičilo s Fitshakerom?

Podstránka FITIT.sk vznikla na základe toho, že som vďaka inteligentným hodinkám a online cvičeniu schudol zo 110 kg na 85 kg. Samozrejme, súčasťou procesu chudnutia bola aj určitá úprava stravy a spoločné cvičenie v redakcii pod taktovkou kolegyni Xénie. Bez ohľadu na to, pred testovaním služby Fitshaker som mal značné skúsenosti s rôznymi aplikáciami a videami na cvičenie a takisto aj s cvičením s vlastnou váhou.

Spomínam to kvôli tomu, že Fitshaker je primárne navrhnutý pre ženské publikum, avšak pri jednotlivých cvičebných videách sa môžu poriadne spotiť aj muži. V rámci testovania som si zvolil program HIIT, ktorý pozostáva primárne z videí z kategórie ťažkej náročnosti. Cvičenie bolo náročné aj pre mňa, keďže som v posledných mesiacoch zanedbával tento typ aktivity a venoval sa primárne nenáročnému behu.

Na Fitshaker videách oceňujem už spomenutú technickú kvalitu, lokalizáciu do (primárne) slovenského jazyka a verbálnu komunikáciu inštruktorov s divákom, ktorí počas precvičovania upozornia na podstatné detaily, resp. na chyby, ktoré sa môžu vyskytnúť počas cvičenia jednotlivých cvikov. V tomto smere sú užitočné aj zábery z rôznych uhlov. A ak by vám nestačila dĺžka jednotlivých cvičení, v prípade potreby si môžete cvičenie predĺžiť navýšením počtu sérií nad rámec počtu opakovaní, ktoré sú zahrnuté vo videu, na čo vás upozornia aj inštruktori.

Fitshaker skúšala aj Xénia, ktorá nám zhotovovala tréningy a robila inštruktorku počas spoločného cvičenia v redakcii, a takisto chválila spracovanie jednotlivých videí. Ocenila aj bohatú a všestrannú ponuku cvičebných programov.

FitshakerZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Mobilná aplikácia Fitshaker pre iOS

Verdikt

Fitshaker je slovenské online fitko, ktoré vyniká množstvo obsahu a kvalitným spracovaním cvičebných videí. Veľkou výhodou služby je fakt, že je v slovenčine, takže online cvičenie je dostupné pre všetkých Slovákov a Slovenky bez ohľadu na ich znalosť cudzieho jazyka.

Službu chválim za pravidelné výzvy, ktoré spestrujú obsahovú ponuku a môžu byť extra motiváciou, prečo začať/obnoviť cvičenie a za živé prenosy, ktoré umožňujú zacvičiť si online aj bez aktívneho predplatného. Výhodou je výborná podpora zariadení, od počítača, cez mobilné aplikácie až po podporu inteligentných televízorov.

Súčasťou Fitshakeru je obsah nad rámec cvičebných videí. K dispozícii sú viaceré ebooky na stiahnutie (veľkonočné, vianočné, jedálničky, meditácie), ktoré sú súčasťou predplatného, pravidelne aktualizovaný blog s receptami, tipmi, premenami žien a takisto aj Fitshaker podcast.

Cena: 9,99 eur mesačne / 99 eur ročne (k dispozícii sú zľavy pre Union poistencov, resp. pri nákupe vybraných knižiek v e-shope)

Zapožičal: Fitshaker.sk

FitshakerZdroj: Fitshaker
S Fitshakerom som si zacvičil aj ja a bola to dobrá makačka

Páči sa nám

  • Špičkové spracovanie služby
  • Kvalitné cvičebné videá v rozlíšení až 4K
  • Množstvo obsahu a rôznorodé cvičebné programy
  • Cvičebné videá sú primárne v slovenčine
  • Pravidelné výzvy
  • Gamifikácia a ocenenia, ktoré môžu motivovať k pravidelnému cvičeniu
  • Živé prenosy, ktoré je možné sledovať aj bez predplatného
  • Výborná podpora zariadení (PC, mobilné zariadenia, inteligentné TV)

Nepáči sa nám

  • Online cvičenie nebude vyhovovať každému

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit