Ak chcete inteligentný prsteň už dnes, lepšou voľbou budú konkurenčné produkty.

Amazfit začiatkom roka 2024 oznámil svoj prvý smart prsteň s názvom Helio Ring. Ten bol dočasne dostupný iba v Amerike, avšak aktuálne začína prichádzať aj na európske trhy. Dostupný je cez oficiálny web výrobcu, kde sa predáva za 299,99 eur.

Amazfit svoj prsteň ponúka aj v kombinácii s viacerými smart hodinkami, pričom v tomto prípade zaplatíte za prsteň iba polovicu – 149 eur. V balíčku bude napríklad s hodinkami Amazfit Cheetah Pro za 449,99 eur, s Amazfit T-Rex Ultra za 549,90 eur alebo s Amazfit Falcon za 649,90 eur.

Oficiálny web výrobcu ponúka dodanie do Česka, avšak nie na Slovensko. Aktuálne nie je známe, či bude možné využiť totožnú ponuku cez nemecký Amazon, ktorý doručuje aj na Slovensko.

Aj z toho dôvodu, pokiaľ si chcete na Slovensku kúpiť smart prsteň už dnes, môžu byť lepšou voľbou konkurenčné produkty – či už rovnako drahý RingConn Smart Ring, ktorý má na Slovensku oficiálneho distribútora, alebo Ultrahuman Ring Air, ktorý kúpite na Alze.

Amazfit Helio RingZdroj: Stephane Sby Balmy / Amazfit
Amazfit Helio Ring

Smart prsteň pre športovcov

Amazfit prezentuje Helio Ring ako inteligentný prsteň pre športovcov, ktorí chcú optimalizovať svoju regeneráciu pomocou nositeľného zariadenia. Nakoľko som ho ešte netestoval, neviem posúdiť, či ide iba o marketing, alebo naozaj prináša Helio Ring výraznejšie rozdiely v porovnaní s konkurenčnými prsteňmi.

Faktom je, Amazfit prsteň dokáže vyhodnocovať športové metriky, ako je VO2 max (to dokážu aj niektoré konkurenčné prstene, napríklad Oura), tréningová záťaž a tréningový účinok. Unikátnou funkciou je možnosť používať prsteň spoločne s Amazfit hodinkami – v takom prípade sa v aplikácii Zepp inteligentne združia dáta z oboch zariadení.

Podobne ako konkurenčné prstene, aj Helio Ring vyhodnocuje regeneráciu a pripravenosť na deň, stres, tep a analyzuje spánok z hľadiska jednotlivých spánkových fáz. Prsteň nevyžaduje predplatné.

Amazfit Helio RingZdroj: Stephane Sby Balmy / Amazfit
Amazfit Helio Ring

V dvoch veľkostiach a so špecifickým meraním veľkosti

Amazfit Helio Ring je vyrobený zo zliatiny titánu a jeho hmotnosť je na úrovni 4 gramov. Prsteň je aktuálne dostupný iba v dvoch veľkostiach, 10 a 12. Výrobca chce do budúcnosti ponúknuť aj veľkosti 7, 8, 9, 11 a 13.

Zaujímavosťou je meranie veľkosti prsta. Konkurenční výrobcovia smart prsteňov vám pošlú tzv. sizing kit, aby ste si vyskúšali rôzne veľkosti prsteňov a zvolili si veľkosť, ktorá vám vyhovuje najviac. Amazfit odporúča, aby ste si veľkosť prsta zmerali pomocou papierika.

Helio Ring tiež ponúka odolnosť voči vode na úrovni 10 ATM. Výdrž batérie by sa mala pohybovať na úrovni až 4 dní. Ďalšie informácie o Amazfit Helio Ring sa dozviete priamo na webe výrobcu, TU.

Amazfit Helio RingZdroj: Amazfit
Amazfit Helio Ring

Zdroj: Amazfit, Amazfit obchod

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit