Ak čakáte nástupcu modelu Forerunner 55, dočkali ste sa.

Doplnené 20. 2. 2024: Hodinky Garmin Forerunner 165 sú oficiálne predstavené – všetky informácie nájdete TU.

Garmin pripravuje nové bežecké a športové hodinky radu Forerunner. Mali by sa nazývať Forerunner 165 a pôjde o dlhoočakávaného nástupcu modelu Garmin Forerunner 55, ktorý prišiel na trh pred takmer troma rokmi.

Osobne som čakal, že Garmin uvedie na trh hodinky Forerunner 65, avšak najnovšie informácie naznačujú, že pôjde o model Forerunner 165. Hodinky s týmto názvom sa totiž na krátku dobu objavili na oficiálnom webe Garminu, čo si všimol portál fitness-tracker-test.info a následne aj the5krunner.com.

Z informácií, ktoré Garmin omylom zverejnil na svojom webe, vyplýva, že Forerunner 165 budú dostupné v dvoch verziách – v lacnejšej verzii bez úložiska na hudbu a vo verzii s prívlastkom Music, ktorá ponúkne aj úložisko na hudbu. Očakáva sa, že jeho veľkosť bude 4 GB. Podobne je tomu aj v prípade hodiniek Forerunner 255.

1,2-palcový AMOLED displej, senzor Garmin Elevate 4. generácie aj barometrický výškomer

Portál fitness-tracker-test.info tvrdí, že hodinky budú dostupné iba v jednej veľkosti s 1,2-palcovým AMOLED displejom s rozlíšením 390 × 390 pixelov. Je pravdepodobné, že budú využívať rovnaký displej ako nedávno predstavené Vivoactive 5. Ak sa tak stane, tak Garmin Forerunner 165 budú najlacnejšie športové hodinky tejto značky s AMOLED displejom (Vivoactive 5 sú lifestylové hodinky).

Garmin Forerunner 165 by mali využívať optický senzor tepu Garmin Elevate 4. generácie, ktorý majú vo výbave aj hodinky Forerunner 265 a Forerunner 965. Okrem toho ponúknu jednopásmový multi-GNSS čip a vraj aj barometrický výškomer. Výdrž batérie by mala dosahovať až 11 dní, resp. 17 hodín v režime merania GPS s najvyššou presnosťou. Je to rovnaká výdrž ako v prípade hodiniek Vivoactive 5.

Garmin Forerunner 165Zdroj: 91mobiles.com
Garmin Forerunner 165

Merajú variabilitu srdcového tepu

Dá sa predpokladať, že Forerunner 165 ponúknu všetky zdravotné funkcie, ktoré má Garmin vo svojom portfóliu s výnimkou merania EKG a teploty pokožky počas noci (tieto funkcie vyžadujú najnovší senzor tepu Elevate 5. generácie).

Otázkou tak ostáva najmä to, ktoré všetky tréningové a športové funkcie dostanú Forerunner 165 do výbavy – či budú mať totožnú výbavu ako Forerunner 255, alebo sa Garmin rozhodne niektoré funkcie odstrániť. Z fotiek, ktoré zverejnil portál 91mobiles je zrejmé, že hodinky ponúknu funkciu Tréningový efekt, Stav HRV aj regeneráciu po tréningu.

Garmin Forerunner 165 budú dostupné vo viacerých farbách, pričom 91mobiles tvrdí, že ich cena by mala byť 279 eur, resp. 329 eur za verziu Music s úložiskom na hudbu. Očakáva sa, že Garmin predstaví hodinky v priebehu februára. the5krunner tvrdil, že sa tak stane 14. februára, avšak to sa nepotvrdilo.

Garmin Forerunner 165Zdroj: 91mobiles.com
Garmin Forerunner 165

Zdroj: fitness-tracker-test.info, the5krunner, 91mobiles

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit