Prinášajú AMOLED displej, športové funkcie a cenu pod 300 eur.

Garmin oficiálne predstavil svoje najnovšie hodinky Forerunner 165. Sú to cenovo najdostupnejšie bežecké a športové hodinky tejto značky s AMOLED displejom. Z určitého hľadiska ide o dlhoočakávaného nástupcu hodiniek Garmin Forerunner 55, ktoré prišli na trh pred takmer troma rokmi.

Nové hodinky sú už na prvý pohľad lepšie vybavené, čomu zodpovedá aj určitý nárast ceny v porovnaní s modelom Forerunner 55. Forerunner 165 sú dostupné iba v jednej veľkosti s 1,2-palcovým AMOLED displejom s rozlíšením 390 × 390 pixelov, cena začína od 279,99 eura.

Novinku možno v rýchlosti charakterizovať ako lacnejšiu verziu hodiniek Forerunner 265S s o niečo menej funkciami. A tiež možno povedať, že ide o hodinky, na ktoré čakali mnohí – sú to totiž prvé Garmin hodinky s AMOLED displejom, ktoré sú navrhnuté primárne pre bežcov a športovcov, a stoja menej ako 300 eur.

Elevate 4. generácie a jednopásmové GPS

Garmin Forerunner 165 využívajú optický senzor tepu Garmin Elevate 4. generácie, ktorý majú vo výbave aj hodinky Forerunner 265 a Forerunner 965. Okrem toho ponúkajú jednopásmový multi-GNSS čip (Forerunner 255/265 a vyššie modely majú dvojpásmové GPS) a aj barometrický výškomer – tento komponent v hodinkách Forerunner 55 chýbal. 

Forerunner 165 ponúkajú takmer všetky zdravotné funkcie, ktoré má Garmin vo svojom portfóliu s výnimkou merania EKG a teploty pokožky počas noci. Tieto dve funkcie vyžadujú najnovší senzor tepu Elevate 5. generácie, ktorý majú aktuálne vo výbave iba novšie prémiové modely Garmin hodiniek. Meranie EKG však zatiaľ nie je oficiálne dostupné na Slovensku.

Garmin Forerunner 165Zdroj: TOUCHIT
Garmin Forerunner 165

Forerunner 165 umožňujú meranie celodňového tepu, stresu, okysličenia krvi a majú aj moje obľúbené funkcie Body Battery a Stav HRV. Tieto dve funkcie vedia s dobrou presnosťou vyhodnocovať vašu regeneráciu. K dispozícii je tiež pokročilá analýza spánku.

V tomto smere nevadí, že hodinky využívajú senzor Garmin Elevate 4. generácie – v minulosti som porovnával hodinky so 4. aj 5. generáciou senzora a v rámci celodňového nosenia a analýzy spánku som zaznamenal malé až minimálne rozdiely. 

Garmin Forerunner 165Zdroj: TOUCHIT
Garmin Forerunner 165

Vyhodnocujú tréningový efekt, avšak funkcia Tréningový stav chýba

Forerunner 165 vyhodnocujú tréningový efekt, takže vám povedia, aký mal daný tréning pre vás prínos. Funkcie Pripravenosť na tréning a bohužiaľ aj Tréningový stav chýbajú. Popravde, Pripravenosť na tréning som ani nečakal, keďže to je funkcia prémiových modelov. Dúfal som však, že Tréningový stav by sa do výbavy mohol dostať.

Hodinky tiež vyhodnocujú čas regenerácie po cvičení a ponúkajú aj denné odporúčania bežeckých tréningov. Toto je moja najobľúbenejšia funkcia v Garmin hodinkách a ak vás zaujímajú detaily, prečítajte si tento článok. Forerunner 165 generujú denné tréningové odporúčania iba pre behanie. Niektoré drahšie hodinky ponúkajú túto funkciu aj pre bicyklovanie. 

Pokiaľ by ste však chceli cyklistický tréningový plán, ten vám vygeneruje funkcia Garmin Coach, ktorá je k dispozícii.

Garmin Forerunner 165Zdroj: TOUCHIT
Garmin Forerunner 165

Navigačné funkcie aj bežecké metriky

Forerunner 165 vyhodnocujú bežecké metriky zo zápästia a umožňujú pripojenie hrudného pásu. Cyklistický merač výkonu však s hodinkami nespárujete. Forerunner 165 ponúkajú aj navigačné funkcie. Do hodiniek si môžete importovať trasu, na základe ktorej vás budú hodinky navigovať. 

Výdrž batérie dosahuje až 11 dní, resp. 19 hodín v režime merania GPS. Hodinky majú aj bezkontaktné platby cez Garmin Pay a predávajú sa v dvoch verziách:

  • bez úložiska na hudbu za 279,99 eura
  • vo verzii s prívlastkom Music, ktorá ponúka 4 GB úložisko na hudbu a umožňuje aj offline prehrávanie zo služieb Spotify a Deezer, za cenu 329,99 eura

Garmin Forerunner 165 sú už v predaji – napríklad cez oficiálny obchod slovenského distribútora na webe garmin.sk.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit