Nové meranie teploty pokožky je súčasťou senzora tepu 5. generácie.

Garmin Venu 3, Fénix 7 Pro, Epix Pro (Gen 2) a tactix 7 AMOLED Edition sú hodinky, ktoré majú vo výbave najnovší senzor tepu Garmin Elevate 5. generácie. Ten prináša presnejšie meranie tepu počas cvičenia v špecifických situáciách a zároveň priniesol aj funkciu na meranie EKG.

Garmin Elevate 5. generácie však obsahuje aj úplne nový senzor teploty, ktorý umožňuje meranie teploty pokožky. Táto funkcia bola doteraz vypnutá, avšak Garmin ju zaktivoval v rámci najnovšej aktualizácie pre spomenuté hodinky. Výrobca o tom informoval na svojom blogu.

V súvislosti s meraním teploty je potrebné upozorniť na jeden podstatný fakt. Viaceré staršie Garmin hodinky takisto umožňujú meranie teploty, avšak v ich prípade ide o meranie tzv. teploty okolitého vzduchu v blízkosti barometrického senzora.

Garmin hodinky: Meranie teploty kožeZdroj: Reddit
Informácia o teplote kože sa zobrazí na obrazovke s analýzou spánku (zdroj: reddit)

Nová funkcia, ktorú ponúkajú iba hodinky so senzorom Garmin Elevate 5. generácie, je zameraná špecificky na meranie teploty kože. V praxi to znamená, že pokiaľ s hodinkami spíte, tie merajú počas spánku teplotu pokožky. Zmeny teploty si viete skontrolovať v aplikácii Garmin Connect na obrazovke s informáciami o spánku. Prípadné zmeny môžu byť ovplyvnené nedávnou aktivitou, prostredím, v ktorom spíte, prípadnými chorobami a ďalšími faktormi.

Meranie teploty kože počas spánku je užitočný faktor aj z hľadiska analýzy ženského zdravia. Nie je však zatiaľ známe, či už Garmin zlepšil túto funkciu, aby brala do úvahy aj informácie o teplote kože. Pokiaľ sa tak ešte nestalo, očakávam, že v blízkej budúcnosti sa to zmení. Sledovanie cyklu pomocou Garmin hodiniek bude vďaka tomu presnejšie.

Viaceré Garmin hodinky, nielen tie so senzorom tepu 5. generácie, dostali nedávno veľkú aktualizáciu s viacerými novými funkciami. Okrem iného pribudla detekcia zdriemnutí či inline korčuľovanie. Detaily si môžete prečítať v staršom článku TU.

Zdroj: Garmin, reddit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit