Garmin pripravuje ďalšiu generáciu obľúbených lifestylových fitnes hodiniek.

Doplnené 26. 8. 2023: Článok som zaktualizoval o fotky, ktoré zverejnil portál mysmartprice.com.

Zdá sa, že Garmin čoskoro predstaví nové hodinky – Garmin Venu 3. Tvrdí to viacero zdrojov (the5krunner, gadgetsandwearables), pričom druhý menovaný zverejnil na svojej stránke galériu screenshotov, ktoré sú údajne z hodiniek Venu 3. A na webe mysmartprice sa už dokonca objavili prvé fotky hodiniek Garmin Venu 3, ktoré prezrádzajú ďalšie detaily.

Fotky a screenshoty, ktoré kolujú internetom, potvrdzujú, že Garmin Venu 3 dostanú do výbavy najnovší optický senzor tepu Garmin Elevate 5. generácie, s ktorým prišli na trh hodinky Fénix 7 Pro a Epix Pro (Gen 2). Nápisy na zadnej strane tiež potvrdzujú, že hodinky budú mať 45 mm a 41 mm veľkosť a ponúknu multi-GNSS čip. Osobne očakávam dvojpásmový čip, ale na potvrdenie si musíme počkať.

Garmin Venu 3Zdroj: mysmartprice.com
Garmin Venu 3

Fotky naznačujú, že hodinky majú vo výbave trojicu bočných tlačidiel a reproduktor. Mohli by teda ponúkať Bluetooth telefonovanie – rovnako ako Venu 2 Plus. Zaujímavosťou je zobrazovanie fotiek priamo v notifikáciách správ. S takouto funkciou som sa doteraz nestretol v Garmin hodinkách, ktoré som mal k dispozícii na test (vraj ju ponúkajú aj hodinky Forerunner 965, ale to neviem potvrdiť).

Na ďalších fotkách je vidno, že Garmin Venu 3 by mohli konečne vyhodnocovať prínos cvičenia z hľadiska tréningového procesu a zobrazovať čas odpočinku do ďalšieho intenzívneho cvičenia. A ponuka športových režimov sa rozrastie o nové režimy pre vozičkárov.

Garmin Venu 3SZdroj: mysmartprice.com
Garmin Venu 3S

Screenshoty a fotky tiež prezrádzajú, že hodinky dostanú do výbavy dobre známe funkcie, ako je meranie tepu počas celého dňa, Body Battery či analýza zaťaženia svalových partií počas cvičenia. Tieto funkcie nie sú ničím nové a vo výbave ich majú aj aktuálne Garmin Venu 2 a Venu 2 Plus.

Ďalšia trojica screenshotov prezrádza novú funkciuspánkový koučing, o ktorom nedávno informoval the5krunner (tieto informácie som pokryl v samostatnom článku TU). Zatiaľ nie je presne známe, ako bude nová funkcia fungovať, avšak Garmin hodinky by vám mali generovať personalizované odporúčania, ktoré budú brať do úvahy viacero dát, ako je zaznamenaná aktivita pomocou hodiniek, hodnoty variability srdcového tepu či tréningová záťaž.

Garmin Venu 3: ScreenshotyZdroj: gadgetsandwearables.com
Garmin Venu 3: Screenshoty

So spánkovým koučingom by malo súvisieť aj zlepšenie analýzy spánku, pričom Garmin hodinky by už mali vedieť zaznamenať aj zdriemnutia. Uniknuté screenshoty prezrádzajú, že (minimálne) Garmin Venu 3 budú vedieť merať teplotu pokožky počas noci, čo je ďalšia nová funkcia. Takúto funkciu ponúkajú viaceré konkurenčné hodinky od iných výrobcov (napr. Samsung Galaxy Watch5, Galaxy Watch6 a prsteň Oura Ring).

Údaj o zmene teploty pokožky počas noci môže byť užitočný pre používateľov a v prípade žien sa využíva aj na presnejšie sledovanie ženského zdravia. Faktom je, že viaceré Garmin hodinky, ktoré sú v predaji, sú vybavené senzorom teploty, avšak doteraz ho nevyužívali na tento účel.

Garmin Venu 3: ScreenshotyZdroj: gadgetsandwearables.com
Garmin Venu 3: Screenshoty

Zdroj: gadgetsandwearables, mysmartprice

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit