Smart hodinky sú v poslednej dobe trendom, ktorý vidíme takmer u každého.

Inteligentné hodinky v posledných rokoch zaznamenali výrazný nárast na popularite. Prelomovým bodom bol pritom približne rok 2020, keď len za jeden rok pribudlo približne 40 miliónov používateľov tohto zariadenia na celom svete. Smart hodinky dnes už teda môžeme klasifikovať ako súčasť elektronickej výbavy takmer každého väčšieho nadšenca do elektroniky, no aj bežného človeka, ktorý rád využíva notifikácie o prichádzajúcich hovoroch na svojom zápästí.

Možností, ktoré inteligentné hodinky ponúkajú, je veľa. Niektoré z nich majú možnosť sledovať väčšie množstvo športov, ktoré vám následne zaznamenajú aj do aplikácie vo vašom smartfóne. Iné majú zasa prednosť v tom, že umožňujú prijať hovor a plnohodnotne telefonovať aj bez priameho použitia smartfónu. Do špeciálnych kategórií patria hodinky s pokročilými funkciami na monitorovanie zdravia či detské smart hodinky.

Inteligentné hodinky nemusia byť drahou záležitosťou

Niekto môže inteligentné hodinky považovať za zbytočný prepych. V spoločnosti totiž stále miestami kolujú mýty o vysokých cenách týchto zariadení, čo vo väčšine prípadov nie je pravda. Kvalitné inteligentné hodinky so základnými funkciami, ako sú notifikácie zo smartfónu či monitorovanie spánku a športovej aktivity, môžu stáť aj menej ako 100 eur. Ak si však chcete priplatiť za kvalitu, siahnete skôr po overených hodinkách od renomovaných výrobcov, pričom tu si už môžete priplatiť.

Apple Watch UltraZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Apple Watch Ultra

Medzi známe značky s dobrou reputáciou v oblasti presnosti meraní či spoľahlivosti patrí napríklad Garmin či Apple. Obľúbené sú však aj Samsung, Amazfit a Huawei hodinky. Tieto značky pritom nájdete vo väčšine odporúčaní, ak chcete siahnuť po kvalitných hodinkách. Nie všetko však musí byť o nie najlacnejších Apple Watch a výber hodiniek teda v ideálnom prípade zvážte podľa vašich požiadaviek. Ak patríte medzi menej náročných používateľov a postačia vám základné funkcie hodiniek, môžete na nich výrazne ušetriť. Pomôcť vám môže aj náš výber s tipmi na tie najlepšie hodinky v rôznych kategóriách.

Hodinky pre dospelých aj deti

Zatiaľ čo dospelí majú pri výbere hodiniek skutočne širokú ponuku na výber, pri deťoch to platí dvojnásobne. Namiesto klasických smart hodiniek, ktoré sú však aj pri deťoch skutočne populárne, môžete totiž siahnuť aj po hodinkách určených pre deti. Tento výber sa taktiež líši na základe rôznych funkcií. Niektoré z nich sú tak klasifikované do kategórie hodiniek pre deti len preto, že sú lacnejšie a ponúkajú menej funkcií ako tie štandardné aj pre dospelých. Iné zasa disponujú SOS tlačidlom pre privolanie rodiča, zabudovaným GPS na sledovanie polohy vášho dieťaťa a tiež majú často priestor na SIM kartu, aby sa s nimi dalo volať.

Niceboy Watch KIDS PATROZdroj: Niceboy
Niceboy Watch KIDS PATROL

Detské smart hodinky tak majú hneď niekoľko výhod v porovnaní so smartfónom, ak teda zvažujete kúpu nejakej elektroniky pre menšieho školáka. Nemusí ísť nutne o prepych alebo nejaký výdobytok, ktorý k životu skutočne nepotrebujete. Medzi inteligentnými hodinkami je tak naozaj veľká možnosť výberu a keď sa na ne dobre pozriete zistíte, že si medzi nimi vyberie skutočne takmer každý.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.