Mobilná aplikácia aj webová verzia služby dostali nový dizajn.

Garmin začiatkom roka 2024 oznámil veľkú zmenu – aplikácia Garmin Connect, ktorá je centrálnym zdrojom všetkých informácií pre používateľov Garmin hodiniek, dostane úplne nový dizajn. Nakoľko sa používateľské rozhranie tejto aplikácie nemenilo roky, išlo o jednu z najväčších noviniek za posledné obdobie.

Nový Garmin Connect mohli počas predchádzajúcich týždňov testovať iba vybraní používatelia, ktorí dostali pozvánku do beta testu. Od 24. apríla 2024 je však nový dizajn dostupný pre všetkých používateľov. Znamená to, že pokiaľ nesledujete novinky zo sveta Garminu (a pravidelne nečítate FITIT.sk 🙂), tak možnože práve teraz čítate tento článok kvôli tomu, že ste si googlili, že čo sa vlastne stalo s aplikáciou vo vašom telefóne a prečo.

Hlavnou zmenou nového Garminu Connect je to, že prináša vizuálne zmeny domovskej obrazovky. Platí to pre mobilnú aplikáciu pre Android a iOS a aj pre webové rozhranie služby, ku ktorému môžete pristupovať cez počítač.

Nový Garmin ConnectZdroj: TOUCHIT
Nový Garmin Connect je dostupný pre všetkých: V rámci úvodného nastavenia vám Garmin zvolí kľúčové informácie, ktoré sa budú zobrazovať na domovskej obrazovke

Zjednodušené a personalizované rozhranie

Nový dizajn podľa slov Garminu ponúka zjednodušené a personalizované prostredie domovskej obrazovky so zameraním na zdravotné a fitnes ukazovatele, ktoré vám umožnia sledovať osobné ciele“.

Nová domovská obrazovka pozostáva z viacerých sekcií:

  • Dnešná aktivita – obsahuje zaznamenané aktivity počas daného dňa, nadchádzajúce tréningy a všetky udalosti, ktoré sa uskutočnia v nasledujúcich dvoch dňoch.
  • Zaostrené – ponúka podrobný pohľad na určité zdravotné a kondičné ukazovatele vrátane skóre spánku, Body Battery, tréningového stavu ako aj týždenný prehľad trendov aktivity, ktorý si môžete prispôsobiť
  • Prehľad – rýchly prehľad rôznych štatistík vrátane srdcového tepu, minút intenzity, krokov, spálených kalórií, stresu, vystúpaných poschodí, hydratácie, fitnes veku, stavu HRV, VO2 max, tréningovej záťaže, atď.
  • Udalosti – informácie o blížiacich sa pretekoch a informácie o príprave na preteky, ako je odpočítavanie času a predpoveď počasia v deň pretekov
  • Tréningové plány – prehľad naplánovaných bežeckých alebo cyklistických plánov z funkcie Garmin Coach
  • Súťaže – informácie o odznakoch a výzvach
  • Dáta za predchádzajúci deň a posledných 7 dní

Garmin Connect vám na základe vašej voľby na obrazovke Vyberte zameranie (viď. prvý screenshot v tomto článku vyššie) automaticky zvolí niekoľko kľúčových informácií zo sekcií Zaostrené a Prehľad, ktoré budú viditeľné na domovskej obrazovke.

Nový Garmin ConnectZdroj: TOUCHIT
Nový Garmin Connect: Domovská obrazovka a jej prispôsobenie

Domovskú obrazovku si môžete prispôsobiť

Tieto kľúčové informácie, ale aj jednotlivé sekcie, si môžete upraviť, resp. zapnúť alebo vypnúť cez nastavenie Upraviť domovskú obrazovku na jej konci. Takisto si môžete upraviť alebo zmeniť poradie položiek na obrazovkách Zaostrené a Prehľad. Môžete tak spraviť cez úpravu domovskej obrazovky, resp. priamo na obrazovke so všetkými položkami sekcie Prehľad.

Rovnakým spôsobom si môžete upraviť položky a domovskú obrazovku aj v rámci webového rozhrania.

Pokiaľ by sa vám nový Garmin Connect nepáčil, musíte si naň zvyknúť. Na pôvodnú verziu sa už nedá vrátiť. Okrem vizuálnych zmien domovskej obrazovky neprináša nový Garmin Connect žiadne ďalšie zmeny.

Nový Garmin ConnectZdroj: TOUCHIT
Nový Garmin Connect: Nastavenie položiek v sekcii Prehľad

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit