Očakávania sú veľmi vysoké.

Prvé inteligentné hodinky OnePlus Watch v očiach verejnosti príliš neuspeli. Aj preto sa očakáva, že čínska spoločnosť tentokrát nenechá nič na náhodu a predstaví hodinky, ktoré budú podstatne lepšie ako ich predchodca z roku 2021. Nie je to tak dávno, čo sme informovali o možnom dátume predstavenia OnePlus Watch 2, ktoré sa bude konať počas kongresu MWC v Barcelone. OnePlus v tejto súvislosti teraz oficiálne potvrdilo, že nové hodinky skutočne predstaví 26. februára 2024.

OnePlus dokonca uvádza, že uvedie vlajkové inteligentné hodinky, čím sa bude snaží konkurovať modelom Galaxy Watch6 a Pixel Watch 2. Očakáva sa, že hodinky budú vybavené čipom Snapdragon W5 Gen 1.

Portál AndroidAuthority ďalej informuje, že OnePlus Watch 2 budú mať telo z nehrdzavejúcej ocele a ciferník bude krytý zafírovým sklíčkom. Okrem toho sa teraz dozvedáme, že pripravovaná novinka bude dostupná v dvoch farbách. Na základe doterajších informácií sa zdá, že OnePlus s novými hodinkami Watch 2 nechce nič riskovať a predstaví technologicky aktuálny model hodný značky.

Do výbavy nástupcu neslávne známych OnePlus Watch sa totižto dostane špičková výbava, ktorá hodinkám poskytne skutočne vysoký výkon. Nové obrázky zo stránky OnePlus dokonca odkrývajú oficiálny dizajn OnePlus Watch 2, ktorý je veľmi vkusný. Na druhej strane je aj vidieť, že OnePlus Watch 2 pripomínajú Huawei Watch GT 4.

OnePlus Watch 2Zdroj: OnLeaks & MySmartPrice
OnePlus Watch 2

OnePlus dokonca uvádza, že hodinky budú mať „najlepšiu výdrž batérie v histórii s až 100 hodinami ponúkanými prostredníctvom úplného inteligentného režimu, čo je hodnota, o ktorej sa podobne ladeným hodinkám pred pár rokmi mohlo iba snívať. Na základe tejto hodnoty výdrže batérie sa môžeme domnievať, že OnePlus Watch 2 budú skutočne patriť do veľmi špecifického segmentu hodiniek, ktoré využívajú systém Wear OS. Tieto hodinky budú podľa slov spoločnosti „zosobňovať eleganciu aj odolnosť“, čo zabezpečí telo z nehrdzavejúcej ocele a zafírové sklíčko.

OnePlus Watch 2Zdroj: OnLeaks & MySmartPrice
OnePlus Watch 2

Dizajn OnePlus Watch 2 nie je inšpirovaný iba konkurenčnými modelmi hodiniek, ale je vidieť aj určitú spojitosť s dizajnom OnePlus 12 medzi vyčnievajúcim puzdrom hodiniek a ostrovčekom fotoaparátu telefónu. Watch 2 budú dostupné vo farbách Black Steel a Radiant Steel. Variant Radiant Steel má zelený remienok, ktorý dopĺňa farbu OnePlus 12 Flowy Emerald.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.