Výroba začne v máji, v prvej várke má byť vyrobených 400-tisíc kusov.

Jedným z najatraktívnejších zariadení roka 2024 je bezpochyby smart prsteň Samsung Galaxy Ring. Tento inteligentný prsteň, ktorý je zameraný na monitorovanie zdravia, bol prvýkrát ukázaný svetu v januári 2024 a odvtedy púta pozornosť a záujem médií a používateľov z celého sveta.

Nie je to ani tak kvôli tomu, že ide o inteligentný prsteň – takéto zariadenia sú na trhu už takmer 10 rokov. Hlavným dôvodom prehnaného záujmu je najmä fakt, že do segmentu smart prsteňov prvýkrát vstupuje technologický gigant veľkosti Samsungu. Výrobca tejto kategórie má reálny potenciál spôsobiť malú alebo väčšiu revolúciu v celom segmente inteligentných prsteňov.

A najnovšie informácie kórejského portálu The Elec naznačujú, že Samsung to myslí so svojím prsteňom Galaxy Ring skutočne vážne. Kórejský výrobca vraj plánuje zahájiť masovú výrobu prsteňa v máji, pričom v úvodnej várke má byť vyrobených 400-tisíc kusov.

Samsung Galaxy RingZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Ring

The Elec tiež uvádza, že Samsung Galaxy Ring by sa mal začať predávať v auguste tohto roka. Uvidíme, či sú tieto informácie pravdivé a či sa Samsungu podarí splniť plán a zásobiť sa 400-tisícami kusov. Tiež je otázne, či bude táto várka postačovať na globálne spustenie predaja, alebo či Galaxy Ring najskôr odštartuje iba vo vybraných krajinách.

Mimochodom, pre porovnanie – Oura, aktuálne najväčší hráč na trhu smart prsteňov, predala 1 milión kusov po vyše 6 rokoch svojej existencie.

Prsteň od Samsungu by mal byť podľa dostupných informácií dostupný v zlatej, striebornej a čiernej farbe a vo veľkostiach 5 až 13. Jeho hmotnosť sa bude pohybovať na úrovni od 2,4 do 2,9 gramu, čo je takmer polovičná hodnota v porovnaní s prsteňom Oura Ring.

Galaxy Ring má ponúknuť výdrž na úrovni 5 až 9 dní a bude fungovať iba so smartfónmi so systémom Android. Ďalšie informácie o jeho funkciách si môžete prečítať v mojom prehľadovom článku TU.

Zdroj: The Elec

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit