Inteligentné prstene sú v roku 2024 trendom medzi nositeľnými zariadeniami.

Samsung v januári oficiálne oznámil, že vyvíja smart prsteň Galaxy Ring a spustil tak lavínu ďalších správ a informácií od všemožných výrobcov. Svoj prsteň medzičasom predstavil Amazfit, o pripravovanom prsteni hovorí aj riaditeľ spoločnosti Polar a najnovšie sa pridal čínsky gigant HONOR.

Jeho riaditeľ, George Zhao, počas výstavy MWC 2024 potvrdil, že HONOR takisto vyvíja svoj vlastný smart prsteň. „Interne máme takéto riešenie a teraz pracujeme na tom, aby ste si v budúcnosti mohli kúpiť HONOR Ring,“ povedal Zhao pre portál cnbc.

Riaditeľ HONOR-u konkrétne detaily neprezradil, avšak dodal, že ide o súčasť širšieho zamerania firmy na starostlivosť o zdravie. Je to logické, dnešné inteligentné prstene sú primárne zamerané na pokročilú analýzu spánku a vyhodnocovanie regenerácie organizmu počas noci, ale aj počas dňa. Ak vás zaujímajú detaily, prečítajte si moju recenziu na smart prsteň Oura Ring, ktorý používam už takmer 3 roky.

Kedy príde na trh Apple Ring

Od oficiálneho oznámenia prsteňa Samsung Galaxy Ring sa doslova roztrhlo vrece so všemožnými špekuláciami na tému, kedy sa dočkáme smart prsteňa aj od Applu. K tejto téme sa najnovšie vyjadril Mark Gurman z Bloombergu, ktorý patrí medzi spoľahlivé zdroje informácií zo sveta Applu.

Gurman tvrdí, že Apple sa pohráva s nápadom inteligentného prsteňa už niekoľko rokov, pričom jeho koncepcia je zrejmá – do prsteňa Apple Ring by sa zakomponovali zdravotné funkcie z hodiniek Apple Watch.

Avšak, aj v roku 2024 je Apple Ring stále iba nápad. Apple podľa informácií Gurmana zatiaľ aktívne nevyvíja smart prsteň, avšak vo firme sa nachádza viacero ľudí, ktorí sa snažia tento nápad presadiť. Z pohľadu Applu by mohol smart prsteň zaujať najmä tých ľudí, ktorí preferujú tradičné hodinky a nechcú si kúpiť Apple Watch, resp. nechcú so smart hodinkami spávať.

Osobne si myslím, že je iba otázka času, kedy sa prsteňa Apple Ring dočkáme. Smart prstene sa stávajú novými smart hodinkami a vo svojom portfóliu ich budú mať o pár rokov všetci veľkí výrobcovia. Avšak pravdepodobne to ešte chvíľu potrvá, dokedy svoj prsteň oficiálne predstaví aj Apple. Ten sa v niektorých veciach nikdy neponáhľal.

Samsung Galaxy RingZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Ring

Zdroj: cnbc, Bloomberg

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit