Garmin testuje nové aktualizácie, ktoré budú čoskoro dostupné pre viaceré modely.

Garmin vydáva veľké aktualizácie pre svoje hodinky približne v štvrťročných intervaloch. Aktualizované sú najmä vlajkové lode Garmin Fénix 7 (základná aj Pro verzia)Epix 2 (základná aj Pro verzia) a ďalšie hodinky, ktoré využívajú totožný softvér (Enduro 2, Quatix 7 a MARQ Gen 2). Výbornú podporu dostávajú aj športové hodinky rodiny Forerunner – Forerunner 965Forerunner 955Forerunner 265 a Forerunner 255.

Spomenuté hodinky dostali koncom roka 2023 veľkú aktualizáciu, ktorá priniesla detekciu zdriemnutí, zlepšenie funkcie Body Battery, nový režim inline korčuľovania a ďalšie zlepšenia. Garmin aktuálne testuje novú várku funkcií, ktorá bude čoskoro dostupná pre širokú verejnosť v rámci veľkej Q1 2024 aktualizácie.

Spánkový koučing aj databáza 400-metrových oválov

Táto aktualizácia prináša niekoľko kľúčových noviniek a zlepšení. Pribudla funkcia spánkový koučing, ktorá prišla na trh s hodinkami Garmin Venu 3. Zatiaľ som jej neprišiel na chuť, ale možno sa to zmení, keď ju budem dlhodobo používať. Spánkový koučing generuje odporúčania, ako dlho by ste mali spať a to na základe vášho veku, pohlavia, histórie aktivít a ďalších parametrov.

Garmin do svojich hodiniek pridal aj databázu 400-metrových atletických oválov z celého sveta. Túto funkciu využijete, pokiaľ budete behať na štandardizovanom 400-metrovom atletickom ovále a použijete režim „Track Run“. V minulosti ste museli hodinky skalibrovať tým, že ste odbehli niekoľko kôl. Po novom sa hodinky automaticky skalibrujú, ak sa daný ovál nachádza v databáze hodiniek. Garmin má k dispozícii databázu viac ako 11-tisíc oválov.

Novinky dostanú viaceré hodinky

Novinkou je aj nový režim aktivity Švihadlo a automatické prepínanie sa medzi športami beh, bicyklovanie a plávanie v režime triatlon a v multišportovom režime. Garmin pridal aj užitočnú drobnosť – možnosť zrušiť označenie kola, ak omylom stlačíte tlačidlo Lap (pravé spodné tlačidlo na hodinkách).

Spomenuté novinky sú dostupné pre hodinky v rámci beta verzie aktualizácie. V blízkej budúcnosti budú dostupné pre širokú verejnosť prostredníctvom finálnej verzie aktualizácie:

Nový režim Švihadlo dostanú aj hodinky Garmin Venu 3 a Vivoactive 5 – aktuálna beta verzia aktualizácie má označenie 9.19, finálna verzia môže mať mierne odlišné označenie.

Zdroj: Garmin

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit