Xiaomi oficiálne oznámilo aj hodinky Watch 2.

Xiaomi na výstave MWC 2024 oficiálne oznámilo trojicu nositeľných zariadení, ktoré prichádzajú aj na slovenský trh – smart hodinky Xiaomi Watch 2 a Xiaomi Watch S3 a fitnes náramok Xiaomi Smart Band 8 Pro.

O všetkých troch zariadeniach som už na FITIT.sk písal. Hodinky Watch S3 a náramok Smart Band 8 Pro sa dostali na čínsky trh už v roku 2023 a hodinky Watch 2 sa pred dvoma týždňami objavili v ponuke európskych obchodov.

Kľúčová informácia však je, že všetky tri zariadenia teraz oficiálne prichádzajú aj na slovenský trh. V predaji budú od 26. februára 2024, a to s cenami:

Xiaomi Watch 2Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Watch 2

Xiaomi Smart Band 8 Pro: Fitnes náramok s veľkým displejom a GPS

Xiaomi Smart Band 8 Pro je pokročilejšia verzia fitnes náramku Xiaomi Smart Band 8. Odlišuje sa najmä väčším a širším displejom a zabudovaným GPS. Vďaka tomu nepotrebujete mať pri sebe spárovaný smartfón, keď vonku beháte alebo sa bicyklujete a chcete si zaznamenať vašu trasu.

Náramok ponúka 1,74-palcový AMOLED displej s rozlíšením 336 × 480 pixelov a maximálnym jasom 600 nitov. Obnovovacia frekvencia je 60 Hz. Podobne ako v prípade základnej verzie sa mierne zmenil aj dizajn. Samotný náramok pôsobí elegantnejšie, čomu pomáhajú aj nové štýlovejšie remienky.

Náramok má hrúbku len 9,99 mm a váži 22,5 g bez remienka. Jeho puzdro má kovový rám a displej chráni sklo Gorilla Glass Victus. Poteší aj automatická zmena jasu displeja.

Xiaomi Smart Band 8 ProZdroj: Xiaomi
Xiaomi Smart Band 8 Pro

Xiaomi Smart Band 8 Pro ponúka celodňové monitorovanie tepu, stresu a okysličenia krvi a analýzu spánku. Náramok využíva nový optický senzor tepu, ktorý by mal zabezpečiť presnejšie meranie v porovnaní s predchodcom. K dispozícii je vyše 150 športových režimov a jednopásmový multi-GNSS čip, ktorý podporuje navigačné systémy GPS, GLONASS, Galileo, Beidou a QZSS.

Smart Band 8 Pro má odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM. Batéria má kapacitu 289 mAh a sľubuje výdrž až 14 dní v štandardnom režime používania, resp. 6 dní v always-on režime. Bohužiaľ, náramok neponúka bezkontaktné platby cez Xiaomi Pay.

Xiaomi Watch S3: Smart hodinky s vymeniteľnou lunetou a HyperOS

Xiaomi prináša na slovenský trh aj hodinky Watch S3. Kľúčové je písmeno S v názve, ktoré charakterizuje, že ide o hodinky s operačným systémom od Xiaomi – v tomto prípade je vo výbave už systém HyperOS.

Xiaomi Watch S3 ponúkajú 1,43-palcový AMOLED displej s rozlíšením 466 × 466 pixelov. Maximálny jas dosahuje 600 nitov. Hodinky majú hliníkové puzdro a oceľovú lunetu a dostupné sú s remienkom z fluoroelastoméru alebo z kože.

Zaujímavou vlastnosťou je, že umožňujú vymeniť lunetu okolo displeja. Tá sa magneticky prichytí k puzdru hodiniek, vďaka čomu je jej výmena rýchla a pohodlná. Odolnosť voči vode je na úrovni 5 ATM.

Xiaomi Watch S3Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Watch S3

Watch S3 majú celodňové meranie tepu, stresu, okysličenia krvi a analýzu spánku, ktorá využíva nový zlepšený algoritmus. K dispozícii je viac ako 150 športových režimov, dvojpásmové GPS a nový režim s pokročilým vyhodnocovaním štatistík počas lyžovania. Xiaomi sa chváli aj zlepšeným senzorom tepu.

Watch S3 ponúkajú výdrž až 15 dní. Čínska verzia hodiniek ponúka aj podporu pre eSIM, avšak globálna verzia, ktorá sa bude predávať aj na Slovensku, túto funkciu nemá.

Watch S3 majú NFC a v niektorých regiónoch ponúkajú funkciu platenia. Xiaomi Slovensko mi však zatiaľ nevedelo potvrdiť, či hodinky umožnia bezkontaktné platenie cez Xiaomi Pay aj na Slovensku – dodatočne to doplním do článku, resp. budem o tom informovať v recenzii.

Xiaomi Watch 2: Lacnejšia verzia hodiniek Watch 2 Pro bez eSIM

Poslednou novinkou, ktorá oficiálne prichádza na slovenský trh, sú hodinky Xiaomi Watch 2. Tie sa objavili v ponuke európskych obchodov už pred dvoma týždňami, takže detailne som o nich písal v tomto článku. Hodinky využívajú operačný systém Wear OS a ide o lacnejšiu verziu modelu Xiaomi Watch 2 Pro, ktorý debutoval na jeseň 2023.

Xiaomi Watch 2 ponúkajú podobnú výbavu ako Watch 2 Pro s niekoľkými drobnými zmenami. Hodinky sa odlišujú dizajnom, majú hliníkové puzdro a nemajú otočnú korunku. Dôležitým rozdielom je fakt, že Watch 2 Pro sú k dispozícii aj v LTE verzii s podporou eSIM. Základný model však LTE verziu neponúka.

Watch 2 majú 1,43-palcový AMOLED displej s rozlíšením 466 × 466 pixelov a jasom 600 nitov, procesor Snapdragon W5+ Gen 1 a výdrž až 65 hodín. K dispozícii sú tradičné zdravotné funkcie (meranie tepu, stresu, okysličenia krvi, analýza spánku), viac ako 160 športových režimov a dvojpásmový GPS čip. Nechýbajú ani bezkontaktné platby cez systém Google Pay (aplikácia Peňaženka).

Zdroj: Xiaomi, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit