Spoločnosť do týchto hodiniek vkladá veľké nádeje.

Prvé inteligentné hodinky spoločnosti OnePlus boli prepadákom. Aj preto sa očakávalo, že čínska spoločnosť tentokrát nenechá nič na náhodu a predstaví hodinky, ktoré budú podstatne lepšie ako ich predchodca z roku 2021. Dátum predstavenia OnePlus Watch 2 bol stanovený na 26. februára 2024, čiže už teraz sú o týchto hodinkách známe všetky dôležité informácie vrátane ich ceny.

OnePlus si veľmi dobre uvedomuje vážnosť situácie, tak aj preto o takmer tri roky nenecháva nič na náhodu a predstavuje svoje druhé inteligentné hodinky, ktoré už na prvý pohľad ponúkajú oveľa viac, ako ich prvá generácia. Najvýraznejšou zmenou je operačný systém Wear OS 4 od Google, čiže hodinky do svojej výbavy dostali všetky moderné funkcie, ktoré očakáva aj náročný používateľ.

OnePlus Watch 2 sú dostupné vo veľkosti 46 mm a ich cena je k dátumu písania článku 299 eur (inak 329 eur). Jedným z ďalších lákadiel týchto hodiniek je aj ich extrémne dlhá výdrž, ktorá dosahuje až 100 hodín.

OnePlus predstavuje nové smart hodinky Watch 2 s Wear OSZdroj: OnePlus
OnePlus Watch 2 s Wear OS

Pri pohľade na hardvér pomerne zaujímavo vyzerá aj použitie dvoch čipových sád Qualcomm Snapdragon W5 a BES 2700 MCU. Toto riešenie umožnilo spoločnosti OnePlus použiť štruktúru s dvoma operačnými systémami, čo môže pripomínať hybridné riešenie hodiniek TicWatch. Zatiaľ čo čipová sada od Qualcommu bude spolupracovať s pokročilým operačným systémom Wear OS, tak BES 2700 MCU bude naviazaná na RTOS, čo umožní používať základné funkcie a udrží funkcie na pozadí. To znamená, že architektúra využíva výkonný AP schopný zvládať zložité operácie, ale ten je prepojený s nízkoenergetickým MCU.

Ak k tomuto hybridnému riešeniu (Hybrid OS Interface) pripočítame aj 500 mAh batériu, tak vo výsledku je skutočne možné dosiahnuť až 100-hodinovú výdrž na jedno nabitie, avšak je potrebné sa pripraviť aj na niektoré obmedzenia. Výdrž 100 hodín je možné dosiahnuť v prípade bežného používania hodiniek v inteligentnom režime, avšak AOD displej musí byť vypnutý a denná aktivita so zapnutým GPS by nemala presiahnuť 30 minút. Pokiaľ AOD displej bude zapnutý, tak výdrž batérie klesne na 48 hodín, čo je stále veľmi dobrá hodnota.

Hodinky tiež podporujú rýchle nabíjanie pomocou patentovanej kolísky OnePlus a nabíjačky pogo pin. Úplné nabitie trvá približne hodinu. Interná pamäť dosahuje až 32 GB úložného priestoru, pamäť RAM dosahuje 2 GB.

Pokiaľ by sme mali zhodnotiť dizajn, tak je potrebné konštatovať, že ten neoplýva príliš veľkou originalitou. Netreba mať ani príliš veľkú fantáziu, aby dizajn OnePlus Watch 2 nepripomínal dizajn hodiniek Huawei Watch GT4 spolu s Galaxy Watch6. Celkový dizajn je však veľmi elegantný so zafírovým sklíčkom a telom z nehrdzavejúcej ocele. Hodinky sú dostupné vo farbe Black steel a Radiant steel. Nechýba odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68. Vyhradené tlačidlo funguje ako skratka pre rôzne fitness režimy.

OnePlus Watch 2 dokážu sledovať viac ako 100 športov vrátane pokročilých bežeckých metrík, ako je čas kontaktu so zemou, vyváženie so zemou a VO2 max. Disponuje optickým osemkanálovým snímačom srdcového tepu a disponuje aj dvojfrekvenčným GPS (L1+L5). Hodinky vedia sledovať aj úroveň stresu, spánok a chrápanie.

OnePlus Watch 2 budú oficiálne dostupné od 4. marca vo verzii Bluetooth/WiFi. Viac informácií o predobjednávke hodiniek OnePlus Watch 2 nájdete na oficiálnej stránke OnePlus.

OnePlus predstavuje nové smart hodinky Watch 2 s Wear OSZdroj: OnePlus
OnePlus Watch 2 s Wear OS

Zdroj: TheVerge, OnePlus

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.