Službu môžete využívať do 29. júla 2024.

Google kúpil Fitbit v januári 2021. Jeho technológie integroval do smart hodiniek Pixel Watch a vykonal viacero rozhodnutí, ktoré naznačovali určitý úpadok Fitbit zariadení a fanúšikov tejto značky nepotešili.

S príchodom hodiniek Fitbit Sense 2 prišla aj podpora pre niektoré Google aplikácie – okrem iného pre Google Peňaženku, ktorú ste mohli využívať na bezkontaktné platenie. Google Peňaženka fungovala spoločne s platobným systémom Fitbit Pay, avšak bolo zrejmé, že druhé menované riešenie skôr či neskôr skončí.

Google teraz oznámil, že Fitbit Pay skončí k dátumu 29. júl 2024. Pokiaľ túto službu používate, môžete ju využívať do spomenutého dátumu. Pokiaľ ju ešte nevyužívate, platobnú kartu si už do Fitbit Pay ani nenahráte.

Z praktického hľadiska však túto zmenu nepovažujem za negatívnu. Google Peňaženka a platenie cez Google Pay majú na Slovensku výrazne lepšiu podporu zo strany bánk, ako má Fitbit Pay. V praxi to znamená, že pokiaľ máte Fitbit hodinky či náramok s podporou pre bezkontaktné platby a Fitbit Pay ste nevyužívali kvôli absencii vašej banky, s príchodom Google Peňaženky možno túto funkciu konečne využijete.

Google Peňaženka bude dostupná pre všetky Fitbit zariadenia, ktoré umožňujú bezkontaktné platenie. Nová aplikácia by sa mala objaviť vo vašom Fitbit zariadení počas najbližších dní.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit