Budú to Galaxy Watch Ultra alebo „iba“ nástupca modelu Galaxy Watch Pro?

Samsung už čoskoro predstaví novú generáciu svojich smart hodiniek rodiny Galaxy Watch. Malo by sa tak stať už v júli počas konferencie Galaxy Unpacked (špekuluje sa o dátume 10. júl). A hoci by sa dalo čakať, že kórejský výrobca už tradične oznámi iba novú generáciu štandardnej verzie hodiniek Galaxy Watch, ktorú by mal tento rok doplniť model Galaxy Watch Pro, noviniek bude viac.

V posledných týždňoch sa totiž objavilo viacero špekulácií, ktoré naznačujú, že Samsung tento rok predstaví celkovo tri modely hodiniek Galaxy Watch, pričom pripravuje aj cenovo dostupnú verziu s názvom Galaxy Watch FE alebo Galaxy Watch4 (2024). Zároveň sa hovorí o tom, že Samsung pracuje na hodinkách s hranatým displejom a že vyvíja model Galaxy Watch Ultra. Nie je známe, či hranatý displej dostane do výbavy práve tento model.

Faktom však je, že Samsung oficiálne potvrdil, že pripravuje prémiové hodinky Galaxy Watch. V správe s finančnými výsledkami uvádza, že „sa bude snažiť uspokojiť dopyt po zlepšeniach (hodiniek) prostredníctvom nových prémiových modelov“. Je otázne, či pojmom prémiový model odkazuje na Galaxy Watch Ultra alebo „iba“ na novú generáciu hodiniek Galaxy Watch Pro. Odpoveď na túto otázku spoznáme už v júli.

Najbližší Galaxy Unpacked rovnako prinesie odpoveď na otázku, či funkciu neinvazívneho monitorovania cukru v krvi ponúkne už aktuálna generácia hodiniek Galaxy Watch. Hon Pak, šéf divízie Samsung Mobile Digital Health, sa dávnejšie v rozhovore pre Bloomberg vyjadril, že ak dokážeme kontinuálne merať krvný tlak a glukózu, bude to úplne nová úroveň“. Pak nedefinuje, v akom stave vývoja týchto technológií sa Samsung aktuálne nachádza, avšak potvrdil, že na tento účel „vynakladá značné investície“. Podobne ako ostatní veľkí hráči na trhu.

Kórejský portál Pulse tvrdí, že meranie glukózy by mohli ponúknuť už tohtoročné modely Galaxy Watch. Uvidíme, ako bude funkcia presne fungovať a aké informácie ponúkne. Nečakajte, že jej výpovedná hodnota bude rovnaká ako v prípade tradičného merania cukru v krvi. Dá sa však očakávať, že by funkcia mohla upozorniť na výraznejšie zmeny alebo náhle zvýšenie cukru v krvi.

Zdroj: Samsung, Pulse, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit